Directorul lui Coliban de la CSM Corona recunoaște că a ajuns șef fiind membru USR. Și vrea drept la replică

Directorul lui Coliban de la CSM Corona recunoaște că a ajuns șef fiind membru USR. Și vrea drept la replică

Cine se aseamănă se adună. Cam așa ne spune un vechi proverb românesc, perfect valabil și în cazul nostru. Caz în care îi avem ca subiecți pe useriștii Allen Coliban, primarul Brașovului, și Radu Miclăuș, directorul pus pe linie de partid la clubul sportiv (CSM Corona) al comunității brașovene.

Oamenilor ăstora le plac mai mult deplasările, delegațiile și vacanțele, nu munca în slujba brașovenilor!

Directorul de instituție care nu bagă în seamă Consiliul Local

După reprezentația de „Cascadorii râsului” din plenul deliberativului local, omul de la Corona a plecat de la muncă, din nou. Încă o săptămână. Față de cele alte câteva adunate despre care am tot scris de la începutul mandatului său (noiembrie 2021). Și care au stârnit, pe bună dreptate, nemulțumirea majorității Consiliului Local. Autoritatea sub care a fost înființat și funcționează clubul sportiv municipal.

De la ședința din 27 aprilie, deși i-a fost solicitată prezența în cadrul comisiilor din CL Brașov, Miclăuș nu s-a sinchisit să se prezinte la niciuna dintre dezbaterile ulterioare. Cu toate că i s-a spus foarte clar că acolo, în ședințele de Comisii, până să se ajungă în plen, trebuiau lămurite propunerile de proiecte inițiate de primarul Coliban pentru Corona. Propuneri respinse – toate, atunci în aprilie, de consilierii locali.

Tipul din Maramureș știe una și bună: are doi șefi, recte primarul Coliban și penala reabilitată a edilului, – băimăreanca Adriana Miron. Nici nu-i bagă în seamă pe aleșii brașovenilor! Și-a luat o săptămână (mâine, pe 24 mai s-ar întoarce). Numai ca să nu fie prezent la ședința ordinară a CL Brașov de săptămâna trecută (19 mai). Fuga (de răspundere) e rușionasă, dar e sănătoasă, se mai zice în popor.

Allen Coliban a fugit de controlul Curții de Conturi

Allen Coliban
Allen Coliban

Se aplică și lui Allen Coliban. Primar al Brașovului care și-a luat o vacanță de 3 săptămâni, tocmai când a început controlul Curții de Conturi la Primăria Brașov. Control anunțat pentru o perioadă de 3 luni (!). Fapt unic în istoria post-decembristă a instituției numărul 1 din administrația publică a municipiului.

Și control care se va întinde spre toate instituțiile aflate în subordinea Primăriei. „Aitistul” Coliban și-o fi calculat câte o săptămână de concediu pentru fiecare lună de control, mai știi?!

Asemănarea dintre useriștii Coliban și Miclăuș la capitolele (ne)muncă și fugă de răspundere se aplică, în cazul ambilor, ca timbrul de scrisoare.

O Scrisoare pierdută, de Radu Miclăuș

Și dacă tot am ajuns la scrisori, înainte de a lăsa clubul orașului de izbeliște, șeful userist al Coronei ne-a trimis, în cel mai pur stil caragialesc, „Solicitarea unui drept la replică”. Solicitare referitoare la articolul „USR pregătește căpușarea Clubului Corona cu ONG-uri. Directorul Radu Miclăuș, în pole-position”. O veritabilă „Scrisoare pierdută”, care l-ar face mândru pe Conu Iancu. Așadar…

Iubitorii de sport și cetățenii Brașovului trebuie să știe tot adevărul

În preambul: „Am ales să îmi exprim public nemulțumirea față de modul eronat și părtinitor în care oferiți publicului informații despre Clubul Sportiv Municipal Corona Brașov. Rolul dumneavoastră ca jurnaliști este de a informa corect, complet și imparțial. Cu toate acestea, în mod repetat, ați ales să prezentați distorsionat activitatea managementului clubului Corona Brașov”.

Eronat! Am prezentat informații corecte, la zi, în mod imparțial și corect despre activitatea clubului. Informații prezentate de către club în comunicatele de presă și în social media. Iubitorilor de sport și cetățenilor din Brașov care contribuie la bugetul alocat clubului (circa 18 milioane de lei în 2022) le-am oferit și alte informații despre viața organizației în fruntea căreia R. Miclăuș se află.

Alte articole:   Corona Brașov obține a 3-a victorie consecutivă în Liga Națională de Baschet Masculin

Informații pe care am considerat că este de datoria noastră să le semnalăm. Cei mai mulți au reacționat în consecință, primarul și oamenii din subordine nu. Atenție, complicitatea e pedepsită de Codul Penal!

Amintim doar câteva dintre exemplele de „bună practică” și „management profesionist” întâlnite la clubul Corona sub actualul directorat:

  1. În timpul programului său de lucru, directorul instituției prefera ședințele private de înot în loc să muncească.
  2. În izolare la domiciliu (Covid), directorul chema angajații acasă să semneze (sau nu) documentele unei instituții publice.
  3. În timp ce schioarea Coronei, Ania Caill se lupta pentru dreptate și participarea la Jocurile Olimpice, directorul Radu Miclăuș și-a pus palma-n dos și a plecat cu echipa de hochei în delegație în Ungaria.
  4. Ca șef de delegație la Campionatele Naționale de schi U14 și U16, directorul Miclăuș s-a îmbătat de față cu părinții și minorii care practică schiul și sunt legitimați la Corona.
  5. Directorul clubului a reclamat la Poliție „furtul” unor contracte de activitate sportivă. Acuza o angajată, când de fapt documentele nu erau furate și zăceau uitate la București, la Federația de Hochei.

Asociația Pro Corona, pe persoană fizică și cu aprobarea cui?

Mergem mai departe și ajungem la Asociația Pro Corona.

Ce zice Miclăuș: „Este o asociație înființată de trei persoane fizice cu scopul de a susține activitatea sportivilor. De a atrage fonduri pentru crearea unui cadru propice de dezvoltare; care să îi ajute să obțină performanțe cât mai bune.

Conform Art. 40 din Constituția României și a Art. 12 din Carta Europeană a drepturilor fundamentale este garantată libertatea de asociere între persoanele fizice.

Pentru a face performanță, un sportiv trebuie să aibă echipament adecvat. Condiții de pregătire bune, sprijin financiar pentru a participa la cât mai multe competiții. Dar și de un anumit cadru de dezvoltare (prin activități conexe educative, dezvoltare personală, integrare socială etc.).

Clubul Corona poate oferi o parte din aceste lucruri. Dar este încă nevoie de sprijin financiar suplimentar pentru a reuși să ridicăm nivelul de pregătire al sportivilor și să întărim atașamentul acestora față de club.

Am ales înființarea acestei asociații în principal pentru a ușura atragerea de sponsorizări. Asociația va atrage fonduri suplimentare care vor merge direct către susținerea sportivilor. (Deci nu va lua bani din fondurile clubului Corona, ci va suplimenta veniturile acestui club). Unul dintre obiectivele asociației este de a atrage fonduri exclusiv pentru îndeplinirea scopurilor asociației. De a sprijini și dezvolta activitatea sportivă de la Corona Brașov.

Miclăuș pretinde că nu e conflict de interese să fie șef de club plătit din bani publici și să fie și fondator la un ONG pentru același club…

Este eronată informația conform Asociația Pro Corona este „dedicată” secției de schi! Este o asociație care va deservi toate secțiile de la Corona, nediscriminatoriu. Nu există nici cea mai mică intenție de a înființa mai multe asociații. Pentru transparență și obiectivitate, fiecare secție va avea un cont dedicat pentru fondurile atrase și le va putea utiliza conform scopurilor propuse.

Asociația nu va aplica pentru niciun fel de finanțări publice, scopul ei fiind atragerea de fonduri din mediul privat. În plus, niciunul din membrii asociației nu va fi remunerat și nu va primi dividende sau alte beneficii.

La insinuarea dumneavoastră cum că m-aș afla în conflict de interese, trebuie să vă reamintesc că nu sunt funcționar public, ci fac parte din personalul contractual”.

Miclăuș recunoaște că bugetul Coronei a fost prost construit. Dacă nici bani de echipamente nu sunt suficienți

Legislația este foarte clară! Clubul Corona, ca și instituție publică, poate atrage fonduri proprii (sponsorizări, donații etc.). Toate aceste venituri extrabugetare ar fi controlate și ar trece prin conturile clubului. De ce ar fi nevoie de înființarea unor ONG-uri sau „Coronițe”? Care să gestioneze ele, prin externalizare, această sarcină care poate să fie îndeplinită foarte clar (cu răspundarea de rigoare!) de către club?

Alte articole:   Corona Brașov obține a 3-a victorie consecutivă în Liga Națională de Baschet Masculin

Când directorul instituției a întocmit proiectul de buget al Coronei pentru anul 2022 nu a avut în vedere sumele reale necesare pentru „echipament adecvat, condiții de pregătire bune, sprijin financiar pentru a participa la cât mai multe competiții, dar și de un anumit cadru de dezvoltare”? Atunci bugetul nu a fost întocmit corect, realist și profesionist!

Cine sunt și care au fost criteriile care au stat la alegerea celor 3 asociați în acest ONG? De ce trei și nu cinci sau mai mulți? A existat o dezbatere cu părinții de la toate secțiile, aceștia au avut cunoștință de acest demers?

De ce nu a fost solicitată acordarea unui aviz de către CL Brașov, autoritatea sub care clubul își desfășoară activitatea, așa cum ar fi fost normal, legal, de bun simț?

Corona Brașov” este marcă înregistrată, un drept, o formă de proprietate intelectuală ce poate fi considerată ca parte din patrimoniul instituției. Cine, în baza cărui temei legal, în ce condiții și pentru cât timp a acordat dreptul de folosință a mărcii „Corona Brașov”? A fost, măcar, informat forul tutelar, CL Brașov în acest sens?

Oare nu este de datoria lui ca să atragă fonduri externe

Nu există nici cea mai mică intenție de a înființa mai multe asociații” ni se spune. Păi deja sunt două asociații!

Este un conflict de interese având în vederea calitatea dublă a lui Radu Miclăuș, de director al unei instituții și asociat (cu ce funcție? cu ce atribuții?) într-o asociație prin care se externalizează o parte din veniturile instituției respective!

Ca director al Clubului Corona, oare nu este de datoria lui ca să atragă fonduri externe, în afara subvenției de la bugetul municipiului? De ce este nevoie de un alt interpus, un ONG? Oare ca să mai fie încasate niște sume de bani de cine trebuie? Nu facem acuzații! Doar întrebăm, cât timp clubul a funcționat și a avut sponsorizări și anii trecuți.

Alte articole:   Corona Brașov obține a 3-a victorie consecutivă în Liga Națională de Baschet Masculin

De ce părinții de la Corona nu au fost cooptați în asociația „pe persoană fizică”?

Directorul Coronei vorbește și în numele Asociației Fan Corona Brașov. Nu știm dacă și cu acordul acestora.: „Este o asociație înființată de părinții unor sportivi ai Coronei Brașov. Părinții sportivilor își doresc să sprijine parcursul copiilor lor pe drumul performanței și este normal să încerce să facă acest lucru într-un cadru organizat, prin care să își gestioneze mai bine resursele umane și financiare.
Este dreptul lor de a se organiza și de a încerca să susțină activitatea sportivilor prin diferite mijloace. Acestea nu se pot suprapune însă peste activitatea clubului și nu o pot înlocui.
Clubul Corona Brașov nu este și nu va fi niciodată implicat în activitatea acestei asociații”
.

  1. Ca director al Clubului Corona, Radu Miclăuș nu poate sau nu este în stare să asigure „parcursul copiilor pe drumul performanței” într-un cadru organizat? Nu are capacitatea să-și optimizeze gestionarea resurselor umane și financiare? CSM Corona nu susține activitatea sportivilor prin diferite mijloace? Păi atunci, pe bune, ce face clubul acesta pentru sportivii Brașovului?
    Oare directorul își recunoaște incompetența și impotența de a conduce clubul? Pentru declarația aceasta ar fi normal să-și înainteze demisia de onoare.
  2. Vorbind despre asociația părinților, e clar că directorul știa de această inițiativă. Atunci, de ce nu au fost cooptați și părinții interesați în ONG-ul celor trei, în care el apare „pe persoană fizică”? Iarăși e cusută cu ață albă!
  3. Din punctul de vedere al mărcii „Corona Brașov”, aceleași întrebări ca și în cazul „Pro Corona”.

Gura păcătosului de la USR adevăr grăiește!

Pe final: „Nu mai sunt membru al USR și, în calitatea mea de director al Clubului Sportiv Municipal Corona Brașov, consider că orice imixtiune politică în activitatea clubului este nocivă și este momentul ca acest club să funcționeze pe baza principiilor managementului sportiv modern”.

Concluzii:

  1. Când a ajuns director la Corona, Radu Miclăuș era membru de partid (USR). În sfârșit, recunoaște cu gura lui un lucru pe care l-am dezvăluit la momentul respectiv și în legătură cu care USR a tăcut mâlc. La fel, mucles și primarul Allen Coliban, cel care a mințit în campania electorală că va depolitiza sportul brașovean!
  2. După ce a ajuns director de club de linie de partid, Miclăuș se dezice de USR. Din nou, fugă de răspundere, după ce partidul a luat-o rău la vale și e pe cale să se destrame. Partid căruia îi face praf imaginea și așa șifonată.
  3. Interpelările consilierilor locali, care-i cer socoteală pentru dezastrul spre care împinge clubul orașului Brașov, sunt „activități nocive”? Aiureli!
  4. Principiile managementului sportiv modern au la bază lipsa de la locul de muncă în mod repetat și nejustificat, abaterile disciplinare, nerespectarea autorității superioare și a legilor, tupeul și interesul personal sau de grup? Cam greu să se mai facă performanță la Corona cu aceste principii, udate cu carafa cu pălincă sau izvorâte din puburile britanice de unde USR a pricopsit gruparea sportivă emblemă a Brașovului cu acest conducător.
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate

De top în Brașov