blog-logo

Directoratul girat de Coliban la Corona: scandaluri cu distrugeri și obscenități, un antrenor pedepsit de Federație pentru că a insultat un sportiv minor și un specialist în igienico-sanitare angajat ca antrenor de polo

Directoratul girat de Coliban la Corona: scandaluri cu distrugeri și obscenități, un antrenor pedepsit de Federație pentru că a insultat un sportiv minor și un specialist în igienico-sanitare angajat ca antrenor de polo

Toate acestea se întâmplă la CSM Corona Brașov, în directoratul USR-istului Radu Miclăuș și, totodată, protejatul primarului Allen Coliban, așa cum limpede a reieșit, încă o dată, și din luarea de poziție a edilului în ședința ordinară a Consiliului Local din data de 28 februarie. Ședință în care directorului de la Corona i s-a cerut public demisia, în urma mai multor acuze ce i-au fost aduse.

Fără vreo reacție oficială și demnă nici după acest eveniment unic în istoria sportului din municipiului Brașov și al administrației publice locale, pe principiul „câinii latră, ursul trece”, la clubul aflat în subordinea Consiliului Local treaba merge „ca unsă”, mai departe, și haosul continuă. Un bun exemplu de „bună practică” și de „management de succes”: secția de polo.

Dublă măsură în judecarea antrenorilor la secția de polo

Două scandaluri, cazuri de indisciplină asemănătoare, s-au petrecut la această secție. Pe la jumătatea lunii decembrie 2021, cam în perioada când directorul clubului plecase în Anglia, în vacanța de iarnă, o delegație a Coronei, condusă de antrenorul Bogdan Giuclea, s-a aflat la Oradea, la un turneu juvenil. Mai târziu, în perioada 13-16 ianuarie 2022, o altă delegație de-a Coronei, cu șef Maxim Crișan (antrenor coordonator al secției), a fost la turneu la Târgu Mureș.

În ambele deplasări, și la Oradea, și la Târgu Mureș, sportivii Coronei, minori, au dat dovadă de acte de indisciplină, la unitățile unde au fost cazați. S-a lăsat și cu unele distrugeri. Însă, ce să vedem?! Băgat în Comisia de disciplină a clubului, Bogdan Giuclea a părăsit CSM Corona, iar Maxim Crișan a rămas, bine-mersi, coordonatorul secției, în continuare, fără să se ia vreo sancțiune împotriva sa. Aceasta în contextul în care, lucru știut în amănunt de administrația Coronei, dar și de părinții copiilor, faptele mai grave (cu caracter obscen!) s-au petrecut la Tg. Mureș, unde el a fost liderul delegației.

Antrenorul coordonator de la Corona, suspendat de Federație

În schimb, Maxim Crișan nu a scăpat fără pedeapsă în cazul în care a insultat un sportiv advers, un minor, în repriza a doua a meciului dintre CSM Corona Brașov și CS Triumf București, întâlnire care a avut loc în data de 25 februarie, în cadrul Campionatului Național de copii, categoria de vârstă 2009-2010.

În urma incidentului, Comisia de Disciplină a Federației Române de Polo (FRP) a fost sesizată și a luat măsurile ce se impuneanu, suspendându-l pentru 2 etape pe antrenorul de la Brașov. Decizia nu a fost atacată la Comisia de Apel a federației de nicio parte (antrenor, respectiv clubul Corona), așadar, nu există dubii asupra faptei comise de Crișan!

Suntem curioși să vedem ce măsuri va lua clubul municipalității în privința acestui antrenor, un adult care, în timpul unui meci, a insultat un minor!

Antrenor cu probleme la acte, repatriat la secția de polo de la Corona

Ca și cum nu ar fi fost suficient, tot la polo, încă o mostră de „management de succes”. După plecarea lui Bogdan Giuclea, directorul Miclăuș l-a angajat ca antrenor pe Cornel Cătălin Grancerof (56 ani), un tip cu cetățenie belgiană, dar rezident în Anglia, unde a fost directorul unei companii specializată în „comerț cu ridicata de feronerie, echipamente și consumabile pentru instalații sanitare și de încălzire”.

Contractul de activitate sportivă al acestuia începe pe 1 martie și se întinde pe o perioadă mai mare de 2 ani de zile. Iar Grancerof ar fi vrut să-și înceapă treaba, pe bancă, la turneul de juniori 3 de la Oradea, din 3-6 martie, în acest sens solicitând o derogare din partea federației de profil, pentru că al său carnet de antrenor nu a fost obținut în România.

Însă, surpriză: stop din partea Federației Române de Polo! Nu a obținut această derogare, motiv pentru care omul nostru trebuie să-și echivaleze carnetul de antrenor luat în străinătate conform legislației românești, evident.

A naibii concidență: Miclăuș a ajuns la Corona din Anglia, dintr-un pub din Birgmigham, iar Grancerof tot din Anglia, dar de la Nottingham, dar de la igienico-sanitare. Ne-au năpădit „englejii” la Brașov, nu alta! Să nu credeți că sunt singurii „specialiști” pe sport ai primarului Allen Coliban.

De 8 martie, directorul a plecat pe plaiurile natale, în Maramureș

Despre desele absențe de la locul de muncă ale directorului Coronei, am mai scris și aici. Omul nu are nicio temere sau apăsare, de vreme ce are „spatele” asigurat de primarul Coliban. De asemenea, nicio reacție, nimic, nici din partea executivului Primăriei, ce Cod administrativ, ce Comisie de Disciplină, ce sancțiuni, în privința numeroaselor fapte comise și acuzații aduse. Și atunci, de ce să nu profite omul mai departe, din plin.

Așa că în perioada 8-10 martie, Radu Miclăuș a mai „bifat” 3 zile de lipsă de la locul de muncă, pe motiv că a participat cu delegația Coronei la Campionatul Național de Schi Alpin U14-U16 de la Șuior, județul Maramureș. Și participarea aceasta, pe plaiurile natale, a fost la fel ca aceea din Ungaria, cu echipa de hochei seniori, care a „coincis” cu finala Campionatului Mondial de handbal masculin? Hai, că iar e „pe față”, angajaților clubului nu le vine să creadă ce li se întâmplă și cine a ajuns să-i conducă.

Tot vechiul sediu apare pe site-ul Primăriei

Prins cu desele deplasări în stânga și în dreapta, directorul Coronei nu mai are timp de activitățile online prin care s-a afirmat ca membru de partid, că altfel ar fi sesizat, poate, cum pe site-ul Primăriei Municipiului Brașov apare, în continuare, la categoria Servicii Publice, vechiul sediu (Bulevardul Garii nr. 21 – În incinta Bazinului Olimpic) al clubului peste care este vremelnic șef.

Or, cum am informat la timpul respectiv, la inițiativa șefului său, Allen Coliban, care a mințit în ședința de plen CL Brașov din 22 noiembrie, din motive de confort… directoral, sediul clubului a fost mutat la etajul 1 al Sălii Sporturilor „Dumitru Popescu-Colibași” pentru directorul de la USR Diaspora.

Probabil, după acest articol, directorul Miclăuș se va simți și îi va atrage atenția doamnei Gabriela Vlad (director executiv al Direcției Tehnologii Informaționale și Servicii Electronice) și cea care are în subordine IT-ul Primăriei, o mai veche „cunoștină” de-a sa, să dispună modificarea de rigoare.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.