blog-logo

Semnal de alarmă! În plină pandemie, directorul USR-ist de la Corona întrece orice măsură. La izolare pe bandă rulantă.

Semnal de alarmă! În plină pandemie, directorul USR-ist de la Corona întrece orice măsură. La izolare pe bandă rulantă.

Într-un articol anterior, vă scriam despre iresponsabilitatea directorului CSM Corona Brașov, Radu Miclăuș, care, aflat izolare la domiciliu, primea la ușă acte din cadrul instituției, pe care le lua, le studia, le semna sau nu, după care le preda tot la ușă, iar documentele intrau în circuit, împrăștiindu-se în toate părțile (în interiorul instituției, către alte instituții, cluburi și terți – persoane fizice și persoane juridice).

Am anunțat pericolul de la Corona

Pe lângă alte nereguli, dar și din acest motiv, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Brașov, sub autoritatea căruia clubul Corona a fost înființat și își desfșoară activitatea, din data de 27 ianuarie, primarului Allen Coliban și executivului din Primărie le-au fost solicitat un raport detaliat despre activitatea directorului userist din fruntea clubului comunității noastre.

„Cum este posibil ca în timp ce se afla în izolare la domiciliu, directorul să-i cheme acasă pe angajații clubului pentru a-i preda actele la semnat, expunându-i pe aceștia la o posibilă îmbolnăvire? Aici nu vorbim de neglijență în serviciu, ci de un abuz și de inconștiență. În mod normal, când a fost declarat pozitiv după testarea la Covid, Miclăuș trebuia să intre, automat, în concediu medical și să delege o persoană care să semneze documente în locul lui, până ieșirea din izolare și revenirea la locul de muncă. Așa ar fi fost legal și firesc”, scriam la articolul la care am făcut referire.

Specialistul în handbal a plecat la Campionatul European, în Ungaria

În loc să realizeze gravitatea situației, la ieșirea din izolare, după câteva ore petrecute prin club, Miclăuș a plecat în Ungaria, la Debrecen, pentru a asista la meciurile echipei de hochei în Erste Liga. Aceasta e varianta oficială, de ochii lumii, pentru că, de fapt, a folosit ocazia dată de hochei pentru a fi prezent la ultimele meciuri ale Campionatului European de handbal masculin, găzduit de Budapesta.

În țară, toată lumea (ministrul sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, chiar și primarul Coliban) se dădea de ceasul morții în scandalul „Ania Caill”, încercând să salveze o problemă în care Corona era direct implicată, formația de handbal senioare a Brașovului se afla în fața unui meci crucial pentru promovarea în Liga Națională (pe care l-a și pierdut!), iar omul nostru parașutat de partid de la Birmingham sub Tâmpa se afla, bine mersi, în Ungaria.

În decembrie a fost la Campionatul Mondial feminin, în Spania, acum, la Europeanul băieților – e clar: Miclăuș are țeluri înalte. Nu știam de unde vine salvarea handbalului brașovean!

S-a autodenunțat public, în presă

Dacă tăcea, filozof rămânea! De la distanță, din Ungaria, directorul Coronei a forțat din nou penibilul, într-o declarație publică făcându-și un autodenunț de toată frumusețea:

„În perioada 19-27 ianuarie am fost infectat cu Covid și am suferit și alte probleme medicale pentru care am solicitat ambulanța în două ocazii. În această perioadă am stat izolat, dar – deoarece cu toate că plătesc CASS nu beneficiez de asigurare de sănătate de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate – nu am putut să solicit concediu medical. În această situație am muncit de acasă, semnând zilnic toate documentele necesare și coordonând activitatea clubului”.

Practic, prin cele afirmare și preluate în presa locală, Miclăuș recunoaște ceea ce am semnalat acum o săptămână. Deși infectat, el a fost în contact, indirect, cu angajații clubului, respectiv subalternii săi!

Antrenori, sportive și oameni din administrația clubului – depistați pozitivi

Ultima persoană din club cu care directorul a interacționat și, totodată, cel care l-a condus pe Miclăuș la punctul de plecare din Brașov spre Ungaria, Petrică Stancu, coordonatorul activității sportive de la CSM Corona, a fost declarat pozitiv luni, 31 ianuarie, și a intrat în izolare. Prin poziția pe care o ocupă în cadrul administrativului de la CSM Corona Brașov și prin specificul postului, profesorul Stancu (foto jos) a intrat în contact cu personalul TESA și cu cei mai mulți dintre coordonatorii secțiilor (7), care, la rândul lor, au continuat fără voia lor tot acest „păienjeniș” de contacte.

foto: Mesagerul de Neamț.

Antrenorul principal al echipei de senioare, Alin Bondar, secundul său – Răzvan Udriștioiu, managerul sportiv Mircea Cucuian, dar și câteva dintre handbaliste au intrat în izolare la domiciliu.

Astăzi, Miclăuș s-a întors la munca de birou.

VOM REVENI!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.