blog-logo

„Cascadorii râsului” în Consiliul Local cu directorul pus de USR și primarul Coliban la Corona Brașov, clubul fanion al municipiului

„Cascadorii râsului” în Consiliul Local cu directorul pus de USR și primarul Coliban la Corona Brașov, clubul fanion al municipiului

Cele trei puncte de pe ordinea de zi a ultimei ședințe a Consiliului Local ce reprezentau proiecte de hotărâre pentru Clubul Sportiv Municipal Corona Brașov au fost respinse.

Este vorba despre:

  1. Aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a clubului, a Organigramei și Statului de funcții. Întrebare: dacă celebra Organigramă propusă de primarul Coliban nu trece de CL Brașov de vreo jumătate de an și toți ochii sunt ațintiți pe Agenția Metropolitană condusă de Dragoș David, acum „băieții deștepți” au adoptat strategia împărțirii oamenilor de casă sau de partid ai USR, care trebuie introduși în sistem, și a funcțiilor pe instituții publice la care primarul Coliban are acces, una dintre acestea fiind Corona?
  2. Achiziționarea serviciilor de consultanță și asistență (domeniu nespecificat). Întrebare: în fundamentarea proiectului de HCL, Radu Miclăuș – directorul lui Coliban de la Corona, a specificat clar că dorește achiziționarea numai de servicii juridice. Dar de ce în proiectul de ordine de zi a fost scăpat termenul „juridic”? Pe cale de consecință, clubul poate achiziționa, dacă propunerea inițiată de primar ar fi trecut, orice fel de prestări de servicii?
  3. Aprobarea cuantumului veniturilor proprii. Practic, micșorarea taxelor pe care copiii până la 16 ani le plătesc lunar (ca și cotizație/ coplată) către CSM Corona. Lider de grup al consilierilor locali PSD și membru al Comisiei de specialitate numărul 4 (cu atribuții inclusiv pentru sport), Alexandra Crivineanu l-a întrebat pe directorul clubului de ce nu a propus modificarea taxelor înainte de aprobarea proiectului de buget al CSM Corona pe anul 2022. Așa cum ar fi fost normal. Și l-a mai întrebat care va fi impactul diminuării taxelor asupra bugetului deja aprobat? În plus, directorului i-a reproșat faptul că nimeni din partea clubului nu a participat pentru a dezbate și clarifica proiectele propuse în Comisiile de specialitate ale CL Brașov.

Conducătorul clubului Corona Brașov, mult prea încărcat cu „foarte multe scenarii și calcule”

Miclăuș a recunoscut că nu e pregătit. Nu a putut să avanseze o sumă sau un cuantum – ca și răspuns. Nici clarificări sau informații de comunicat în susținerea proiectului nu a avut. Replicile confuze și contradictorii ale acestuia au stârnit amuzamentul general.

„Nu am fost informat unde și când să mă prezint la comisii, aș fi făcut-o cu plăcere”. „Nu am avut date complete”. „Am avut consultații cu antrenorii și părinții”. „Sunt foarte multe scenarii și calcule care trebuiesc făcute ca să vă pot da o sumă exactă”. Sunt doar câteva dintre replicile cu care oficialul de la Corona i-a năucit pe consilieri.

„Trăim momente de «Cascadorii râsului»”. „Nu știm ce caută un astfel de personaj la masa Consiliului Local”, „Se pare că a dezertat”. Au reacționat consilierii la reprezentația oferită de Radu Miclăuș.

Exemple de comentarii pe transmisia live a ședinței, pe canalul de Youtube al Primăriei: „​Domnul Miclăuș este total nepregătit, la fel ca mulți alți atârnani aduși de coliban! Felicitări!!!!!” sau „Au și usereii pe ai lor! Nu se dau bătuți, vor să-i ajungă pe pesedezi și pe penelei!”.

VIDEO! Cum s-a făcut de râs directorul de la Corona Brașov în Consiliul Local

Consilierii locali au fost și sunt nemulțumiți de managementul instituției publice în perioada noiembrie 2021-prezent. De când la conducerea clubului pe care îl au în subordine a fost adus pe linie de partid USR și instalat protejatul primarului Coliban, Radu Miclăuș. Despre ungerea acestuia ca director la gruparea sportivă fanion a Brașovului NewsBv a relatat la momentul respectiv.

Directorul Corona Brașov, șeful de instituție căruia i s-a cerut demisia în Consiliul Local

În decursul acestui an, în urma numeroaselor deficiențe ale managementului de la Corona apărute în spațiul public și a reclamațiilor primite, consilierii locali s-au autosesizat și au avut două interpelări în cadrul ședințelor de plen.

Mai întâi i-au cerut demisia directorului userist. După ședințele de înot din timpul programului și absențele repetate și nejustificate de la locul de muncă. Primarul Coliban a sărit în apărarea omului său.

Apoi, în calitate de autoritate finanțatoare, într-o altă ședință, Consiliul Local i-a solicitat un Raport de activitate personajului adus din puburile Regatului Unit la conducerea CSM Corona. Din nou, protectorul Allen Coliban s-a pus scut în fața lui Miclăuș.

Două interpelări în plen și un răspuns pierdut prin Primăria lui Coliban

Niciuna dintre aceste interpelări nu au avut răspuns. Fapt invocat de viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu în luarea sa de cuvânt. „În primul rând, domnule director, de șase luni ar fi trebuit să știți unde sunt ședințele de Comisii. Și faptul că aveți obligația să participați la ele și să dați niște explicații. Alte discuții nu-și au rostul acum, în plen. Dacă nu știți acest lucru este un lucru foarte grav. În al doilea rând, au trecut trei luni de zile de când Consiliul Local, în subordinea căruia vă aflați, v-a cerut niște informații pe care nu ni le-ați dat. Vă rog frumos să vă gândiți foarte serios și respectuos la această instituție și la faptul că ați refuzat să ne oferiți informații pe care vi le-am solicitat în mod legal”, a punctat Rusu.

Directorul Coronei habar n-are cui i se subordonează

Conectat online la ședință, Radu Miclăuș a replicat, senin, aruncând pisica în curtea Primăriei conduse de useristul Allen Coliban. „Am dat aceste informații pe care mi le-ați cerut Primăriei. Mai departe nu am ce să zic. Nu mai este problema mea ce ați primit dumneavoastră sau nu ați primit”.

„Noi nu știm cui le-ați dat, Dar nu au ajuns la noi. Ar fi trebuit ca noi să le primim pentru că noi le-am solicitat”, au replicat consilierii.

Pe de altă parte, parcă fiind „stat în stat”, Miclăuș nu a participat la nicio ședință a Consiliului Director. Consiliu condus, coordonat și organizat periodic (online, la distanță) la nivelul Primăriei, pentru serviciile și instituțiile publice din subordine de protectorul său, primarul Coliban. Așa cum o fac toți ceilalți conducători. Nici măcar o logare nu a înregistrat membrul de partid al USR-ului de când s-a „înființat” ca director la Corona (noiembrie 2021).

„Lanțul amintirilor”, cu Radu Miclăuș în rol de actor principal

Ca și cum nu ar fi fost suficiente abaterile disciplinare de la programul de lucru, scandalurile și controversele (refacere acasă în Marea Britanie după beția de la schi, alegeri la FRH, plângere penală la Poliție, secția de polo, „omul nou” propus de USR bea pălincă cu carafa, un arbitru dubios pentru Corona) în care a implicat clubul sportiv de drept public al municipiului Brașov, Miclăuș a oferit o reprezentație care, cu siguranță, va rămâne neuitată mult timp pentru aleșii cetățenilor în deliberativul local.

Se întâmplă la CSM Corona: auditul Primăriei nu e recunoscut de director!

Celelalte trei proiecte propuse care au fost propuse de șeful Coronei nu au fost incluse pe ordinea de zi a ultimei ședințe a CL Brașov. Printre ele, „aprobarea de servicii de audit intern efectuate de auditori externi”. Poftim exemplu de logică!

Deși la solicitarea directorului la clubul Corona a fost efectuat în această primăvară un control de audit intern desfășurat de către serviciul de resort din cadrul Primăriei Brașov, Radu Miclăuș nu-l recunoaște. Control pe care el însuși l-a cerut. Despre măsurile lăsate în urmă de către specialiștii aparatului executiv condus de primarul Coliban… ceață totală!

Este foarte limpede este că acest director nu cunoaște legislația în vigoare. Instituțiile publice, așa cum este și CSM Corona Brașov, se supun controalelor derulate fie de Auditul intern al autorității tutelare, fie de Curtea de Conturi.

Atenție! Începe căpușarea Coronei prin „societatea civilă” și „oengiști”

Cât despre o altă propunere de proiect („aprobarea de măsuri pentru dezvoltarea secției de schi” de la Corona), vom scrie într-un articol viitor.

Pentru că da, brașovenii, toți factorii implicați în funcționarea clubului Corona, autoritățile și organele în drept trebuie să știe: a început operațiunea de căpușare a clubului-instituție publică, prin „societatea civilă” și „oengiști” via USR.

CUM A MINȚIT ALLEN COLIBAN CĂ DEPOLITIZEAZĂ SPORTUL!

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.