blog-logo

USR pregătește căpușarea Clubului Corona cu ONG-uri. Directorul Radu Miclăuș, în pole-position

USR pregătește căpușarea Clubului Corona cu ONG-uri. Directorul Radu Miclăuș, în pole-position

Administrația USR a municipiului Brașov pregătește căpușarea Clubului Corona cu ONG-uri. Bineînțeles, în prim plan apare directorul Clubului, Radu Miclăuș. Vorba ceea, nu lipsește Martie din post. Să fie coincidență? De fapt, se pare că acestea este „spiritul” administrației useriste.

„În situația asta ne încurcă legea!”, i-a șocat directorul adus de USR la RIAL, Sorin-Nicolae Jula, pe cei prezenți în Consiliul Director al Brașovului. La care participă conducerea orașului, directorii de instituții și șefii de servicii și departamente din cadrul administrației publice a municipiului. Era vorba de o situație ivită la societatea care administrează și întreține imobilele din patrimoniul orașului Brașov.

Primarul Allen Coliban a tăcut mâlc, useriștii „din dotare” s-au făcut că n-au auzit, iar ceilalți își dădeau coate. Câtă sinceritate, câtă transparență pentru grupul USR aflat la „butoanele” Brașovului!

Căpușarea Clubului Corona – „Coronițele” ONG-iste, fiecare cu buget propriu

Aceeași linie a (i)legalității o urmează alt reprezentant USR care conduce o instituție publică locală: Radu Miclăuș. La fel ca și Jula – protejat al primarului Coliban, însă director la Clubul Sportiv Municipal Corona. Un personaj despre care am scris cum a ajuns conducător la clubul subordonat Consiliului Local Brașov.

Plus numeroase situații penibile și jenante în care acesta s-a aflat în rol principal (consilierii locali – luați la rost, în public, de un subordonat; „Cascadorii râsului” în CL Brașov; înot în timpul programului de muncă; directorul care s-a îmbătat în delegație, bând pălincă cu carafa etc.).

Așa cum am anunțat într-un articol anterior, sub directoratul acestuia începe „căpușarea” Coronei. Cum? Simplu: prin înființarea de ONG-uri. Structuri private care vor fi conectate la clubul-mamă CSM Corona. Dar care vor atrage sponsorizări și finanțări pentru propriile bugete.

Consiliul Local știe de ONG-urile Corona?

Întrebări firești ce decurg din această situație.

  1. Consiliul Local, autoritatea sub care clubul sportiv al municipiului Brașov a fost înființat și își desfășoară activitatea, a fost înștiințat despre aceste demersuri? Nu am auzit, văzut, în ședințele forului legislativ local! În mod normal, asemenea acțiuni trebuiau să fie demarate după acordul CL Brașov. Așa cum, prin HCL, este aprobat orice parteneriat între municipiu și terți. Și așa cum, de exemplu, s-a întâmplat în ultima ședință a deliberativului local. Când a fost aprobat parteneriatul cu Clubul pentru Protecția Naturii și Turism (CPNT) Brașov. Parteneriat legat de organizarea Brașov Marathon (ediția 10).
  2. De ce sunt înființate aceste ONG-uri în care sunt implicați, ca paravan, părinți (din partea „societății civile” – bineînțeles, specific USR) ai unor copii care fac sport sau sunt legitimați la Corona?
  3. De ce clubul Corona nu atrage venituri proprii la bugetul său (legislația i-o permite!), în loc să se „înfrățească” cu aceste ONG-uri?
  4. Așa cum a fost inițiat de primarul Allen Coliban, prin proiectul privind aprobarea finanțării nerambursabile din bugetul Municipiului Braşov a programelor sportive, orice ONG ar fi putut să obțină finanțări. Nu era obligatoriu să aibă sediul/ filială în municipiul nostru! Nu era obligatoriu să fie structură sportivă! Să înțelegem că ONG-urile dedicate pentru Corona sunt pregătite tocmai pentru a accesa alte fonduri publice de la bugetul Brașovului? Pe lângă cele aproximativ 18 milioane de lei cât a fost calculat și alocat bugetul în 2022 al CSM Corona.
  5. În acest ultim caz, care ar fi transparența și imparțialitatea evaluării proiectelor și acordării finanțărilor de la bugetul Brașovului? Aceasta pentru că, ATENȚIE!, în proiectul de modificare al Regulamentului de organizare și funcționare (ROF) a clubului Corona, respins de CL Brașov, ce s-a propus?
Alte articole:   Haos total în Primăria condusă de Coliban. Funcționarii nu mai știu cine are drept de semnătură în locul lui

Capitolul VI. Finanțarea de către Clubul Sportiv Municipal Corona Braşov a unor structuri sportive de drept privat din Municipiul Brașov

„Articolul 18. Clubul Sportiv Municipal Corona Brașov va derula anual programul sportiv de utilitate publică «Promovarea sportului de performanță» în baza unei Hotărâri de Consiliu Local.

Articolul 19. Programul sportiv de utilitate publică «Promovarea sportului de performanță» se va efectua în baza Metodologiei privind finanțarea nerambursabilă a proiectelor sportive initiate de către structurile sportive de drept privat din Municipiul Brașov.

Articolul 20. Metodologia privind finanțarea nerambursabilă a proiectelor sportive initiate de către structurile sportive de drept privat din Municipiul Brașov din cadrul programului sportiv «Promovarea sportului de performanță» va fi aprobată prin Hotărâre de Consiliu Local.

Articolul 21. Finanțarea nerambursabilă a proiectelor sportive initiate de către structurile sportive de drept privat din Municipiul Brașov din cadrul programului sportive «Promovarea sportului de performanță» se va efectua din fondurile alocate pentru această destinație din bugetul Municipiului Brașov”.

  1. Dacă în plenul CL Brașov s-a propus reducerea taxelor lunare achitate la CSM Corona, să înțelegem că diferența se va scurge către ONG-urile de casă?
Alte articole:   Directorul lui Coliban de la CSM Corona recunoaște că a ajuns șef fiind membru USR. Și vrea drept la replică

În traducere. Primarul Coliban și oamenii săi stabiliesc suma și metodologia acordării de bani pentru proiectelor sportive. Consiliul Local o aprobă. Iar Corona va face împărțeala și va desăvârși „opera” pentru ONG-uri.

Căpușarea Clubului Corona – care sunt primele două ONG-uri

Primul: Asociația Pro Corona, reprezentată de Miclăuș Radu Gheorghe, cu domiciliul ales la societatea de avocatură Seidner și Bodea. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Brașov la 10.03.2022. Are ca termen pentru acordarea personalității juridice data de 17.05.2022 (ora 9).

După cum se vede, conflictul de interese (faptă pedepsită în Codul Penal!) nu constituie o piedică pentru omul USR-ului de la Corona. Pe omologul lui de la RIAL, Sorin Jula, legea îl încurca. Pe Radu Miclăuș, nici măcar!

Cum a mințit (viitorul) primar USR, Allen Coliban în campania electorală.

Codul Penal, articolul 301 – Conflictul de interese:

„Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

De asemenea, neglijența în serviciu și abuzul în serviciu sunt fapte pedepsite de Codul Penal.

Alte articole:   Meci decisiv pentru Corona Brașov

Aici, dacă tot suntem la conflictul de interese și Codul Penal, se impune o precizare. Vom reveni cu un ARTICOL SPECIAL pentru primarul Coliban vs Asociația Scotch Club – Fotbal Club Brașov Steagu Renaște. Pentru atribuiri directe de la bugetul local alții au făcut pușcărie!

Asociația Fan Corona Brașov. Sau „Coronița” 2

Al doilea ONG e Asociația Fan Corona Brașov. La 19 aprilie 2022 a primit personalitate juridică. „Admite cererea formulată de petentul BALINT PAUL-TEODOR, în calitate de persoană împuternicită pentru ASOCIAŢIA FAN CORONA BRAŞOV, prin reprezentant convenţional – avocat Mirela Cristea şi, în consecinţă: Dispune înscrierea în Registrul special ţinut la Judecătoria Braşov a ASOCIAŢIEI FAN CORONA BRAŞOV, în vederea dobândirii personalităţii juridice. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare cu partea petentă şi cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Braşov. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 19.04.2022”.

Domnul Balint este fost handbalist și tatăl unei talentate handbaliste junioare de la Corona.

Informațiile despre cele două „Coronițe” le găsiți pe portalul Judecătoriei Brașov. Căutați-le la secțiunea dosare, după denumire: ASOCIAŢIA PRO CORONA, respectiv ASOCIAŢIA FAN CORONA BRAŞOV.

Din „societatea civilă” am aflat că Pro Corona va deservi secția de schi, iar Fan Corona – pe cea de handbal. Vom vedea ce secție va urma, cu ONG-ul „din dotare”, bineînțeles?

CUM A MINȚIT ALLEN COLIBAN CĂ DEPOLITIZEAZĂ SPORTUL BRAȘOVEAN!?

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.