Societatea civilă nu mai rabdă: Vrem un spital nou la Brașov!

Societatea civilă nu mai rabdă: Vrem un spital nou la Brașov!
Medici, asistenţi medicali şi studenţi braşoveni în timpul primirii victimelor exploziei de la Braşov

Medici, asistenţi medicali şi studenţi braşoveni în timpul primirii victimelor exploziei de la Braşov

„Vocea străzii” a dărâmat guverne, dar de fiecare dată nu s-a întâmplat nimic notabil, pentru că pentru politicieni totul a fost doar un schimb de „terenuri”: „Pleacă ai noștri, vin ai noștri, Noi rămânem toți…”.

La Brașov, societatea civilă s-a organizat, în premieră, pentru a obliga politicienii să înțeleagă că așa nu se mai poate. Doar promisiuni neonorate de zeci de ani, „cârpeli”, iar lucrări edilitare în forță pe ultima sută de metri înainte de alegeri, nu rezolvă necesitățile unei comunități. Cu atât mai mult ale Brașovului, cu care ne lăudăm că este pol regional de creștere economică, că este în topul județelor turistice, că este în topul județelor care contribuie la PIB-ul României, că este printre primele județe la nivel național la mai toate capitolele.

Cu toate acestea, Brașovul este bătaia de joc a politicienilor, indiferent de culoarea politică, de guvernări: Aeroportul nu are finanțarea necesară – care a ajuns un subiect de ping-pong între PSD și PNL, iar construirea unui adevărat Spital Județean nici măcar nu este luată în discuție (deși ar fi justificat să avem unul regional, mai ales că pacienții în stare gravă de pe Valea Prahovei și din județul Covasna sunt transferați la Brașov). Un alt motiv pentru spital regional este acela că aceste unități trebuie repartizate uniform pe teritoriul României, iar două astfel de spitale, unul la Cluj și altul la Tg. Mureș nu se justifică!

Alte articole:   CFR Călători suplimentează numărul trenurilor în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte

Tragediile de la Clubul Colectiv şi de la fabrica de pâine Vel Pitar au demonstrat cu prisosinţă necesitatea unui sistem medical care să fie pus la punct. Iar la Braşov, construirea unui nou Spital este urgenţa zero!

Ofensiva pentru câștigarea dreptului de a avea un spital nou la Brașov

62 de personalități marcante ale comunității brașovene au semnat, marți seară, actele de înființare a Asociației. Printre membri fondatori se regăsesc medici, asistenți medicali, profesori universitari, oameni de afaceri, jurnaliști, artiști plastici, preoţi, manageri în domeniul sănătății în sectorul privat, cosmonautul Dumitru Prunariu. Cu toții au spus, răspicat, că Brașovul are nevoie de un nou spital.

Alte articole:   Miercurea Mare, ziua în care Iuda l-a vândut pe Iisus 

Argumentele pentru care Guvernul trebuie să finanțeze construirea unui Spital nou la Brașov sunt prezentate AICI!

Există profesioniști, există aparatură, dar nu există spațiile adeccvate pentru desfășurarea actului medical în interesul suprem al pacientului. Sistemul pavilionar nu permite acordarea unei asistenţe multidisciplinare pentru pacienţi. Practic, la Braşov, spitalul judeţean, „împrăştiat” în mai multe colţuri ale oraşului, determină cheltuieli mult mai mari ale actului medical, dar şi un disconfor crescut al pacientului, care este plimbat de la o secţie la alta pentru un consult.

Iată cine sunt membrii fondatori ai Asociaţiei şi ce spune fiecare despre acest obiectiv important pentru Braşov.

dan grigorescuDin această fotogalerie, lipseşte medicul Dan Grigorescu, iniţiatorul petiţiei online pentru construirea unui nou spital la Braşov. „În primul rând, vreau să precizez că acest demers nu este unul politic. Din acest moment, al înfiinţării Asociaţiei „Noul Spital al Braşovului”, vreau să cred că nu mai este un proiect al meu, ci al tuturor celor care sunt membrii fondatori şi că vom lupta împreună pentru a-l vedea realizat”, a declarat Grigorescu. Acesta a propus ca printre primele acţiuni ale Asociaţiei este invitarea noului ministru al Sănătăţii la Braşov şi trimiterea unei scrisori deschise către acesta, pentru a-i prezenta argumentele pentru care Guvernul să ia decizia construirii unui spital nou. De asemenea, Grigorescu nu a abandonat nici ideea organizării unui referendum local pe această temă.

Alte articole:   Cu mic, cu mare, au învățat despre reciclare

CLICK pe poze pentru a se mări!

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate