6 luni de mandat ale lui Coliban: 6 luni de angajări ale clientelei USR, 6 luni de demisii și de minciuni

6 luni de mandat ale lui Coliban: 6 luni de angajări ale clientelei USR, 6 luni de demisii și de minciuni

Liderul social-democaților la nivel municipal, Lucian Pătrașcu, a făcut o radiografie a ceea ce au însemnat primele 6 luni de mandat ale primarului în funcție, Allen Coliban: 6 luni de de angajări ale clintelei USR, 6 luni de demisii, 6 luni de minciuni.

Pătrașcu a făcut un decalog al mandatului lui Coliban, prezentat succint într-o conferință de presă:

  1. „La început de mandat am aflat că acest primar aflat în funcție ne-a mințit pe față. Nu are treabă cu partea administrativă a orașului, ci cu caracterul personajului. S-a dat mare specialist în IT, în business și fonduri europene, dar dovada a fost că dânsul nici nu a absolvit această facultate, fiind exmatriculat. (Subiect prezentat în exclusivitate de către newsbv.ro AICI – n.r.) Și-a mințit electoratul, a mințit toți brașovenii care l-au ales în această funcție”
  2. „Deszăpezirea din municipiul Brașov. Aceste puncte le prezint în ordinea cronologică în care s-au întâmplat. Cu toții am aflat în luna ianuarie și februarie că deszăpezirea a stat foarte prost în municipiul Brașov: nu s-au deszăpezit locurile de parcare, nu s-au deszăpezit străzile din Brașov, atunci când a fost o ninsoare mai puternică. Din păcate, cu toții am constatat că traficul s-a blocat, iar acest primar în funcție nu a fost în stare să asigure serviciul de deszăpezire. Pe google putem afla foarte ușor, pe Google, starea vremii pe o săptămână, darămite peste o zi-două când știi că va ninge, iar tu nu faci nimic ca primar să asiguri serviciul de deszăpezire în condiții bune”.
  3. „Scandalul de la Poliția Locală. Ne-am trezit cu toții pe Facebook, că dl. primar comunică numai pe Facebook, nu comunică direct cu șefii de instituții, că cere demisia directorului Poliției Locale (AMĂNUNTE AICI, AICI ȘI AICI – n.r.). Nu am înțeles motivul. Se dorește o restructurare a Poliției Locale. S-a organizat un concurs în acest sens, foarte bine, îi felicit pe cei care au luat acest concurs, să își facă datoria în continuare, dar nu înțeleg motivele acestei demisii nici până astăzi. Am cerut domnului primar atunci să ne dea răspunsul directorului de la Poliția Locală, l-am primit după 55 de zile. Aceasta este transparența în Primăria Brașov. O bătaie de joc la adresa brașovenilor și a consilierilor din partea acestui primar Coliban”.
  4. „La acest punct vreau să vorbim despre faptul că s-a încercat cea mai mare prostie, dacă s-ar fi reușit, din partea acestui primar Coliban, și anume desființarea clubului de fotbal Corona Brașov. Nu am înțeles de ce a cerut desființarea, în luna martie, desființarea acestui club, la jumătatea campionatului, moment în care echipa se afla pe primul loc în campionat, (AMĂNUNTE AICI) iar săptămâna trecută a câștigat campionatul și a promovat în Liga a doua. Pe această cale doresc să-i felicit pe jucători, pe antrenori, întreg staful, dar nici până astăzi nu înțeleg care au fost motivele pentru care primarul în funcție Coliban a cerut desființarea clubului de fotbal Corona. Datorită consilierilor PSD acest punct nu a trecut și astăzi, noi, brașovenii, îi putem felicita pentru rezultatele obținute”.
  5. „Acest punct are legătură cu punctul 4, respectiv faptul că se dorește înființarea unei echipe, FC Brașov. Săptămâna trecută, în ședința de Consiliu Local – noi consilierii PSD nu am votat acest punct de pe ordinea de zi – primarul Coliban a venit pe ordinea de zi suplimentară, fără a ni se prezenta acest punct, cu intrarea Primăriei Brașov în Asociația Scotch Club (AMĂNUNTE AICI), o asociație care are, în primul rând, un nume nepotrivit pentru a se ocupe de sportul, de fotbalul brașoven, care nu a avut nicio activitate și nu are trecut în statutul asociației vreo activitate cu privire la fotbal. Nu am înțeles de ce se încearcă să se vină cu tot felul de tertipuri pentru a se crea această echipă FC Brașov. Din punctul meu de vedere, primarul Coliban nu are nicio coerență în ceea ce vrea să facă, nu are nicio viziune pe termen mediu și lung, pentru că în caz contrar trebuia să vină din luna ianuarie, această asociație să o pună pe ordinea de zi, și nu la finalul lunii mai, printr-o asociație care are o denumire nepotrivită, nu are trecut în domeniul de activitate fotbal, plus că am înțeles că și soția dumnealui este membru fondator al acestei asociații (AMĂNUNTE AICI„). Din punctul meu de vedere, dragi brașoveni, fotbalul a fost furat și a fost trecut pe persoana fizică Allen Coliban”.
  6. „Atribuirea unor contracte clientelei USR. Toți am aflat din presă că anumite atribuții pe domeniul de sport ale viceprimarului Rusu au fost retrase și preluate direct de primar pentru a se da aceste contracte direct, către oameni care au fost în campania electorală alături de Allen Coliban. (AMĂNUNTE AICI!) Este vorba de un contract de 73.000 de lei către o asociație care să se ocupe de strategia pentru dezvoltarea sportului brașovean în perioada 2021 – 2026. Problema nu sunt acești 73.000 de lei care s-au dat, ci de faptul că, până în 2026, această asociație va încasa din fonduri publice aproape 4 milioane de lei, bani cu care această asociație ar trebui să facă această strategie a sportului brașovean. Ceea ce am constatat eu ca și consilier local, în administrația actuală față de administrația trecută: actualul primar se înconjoară în permanență de asociații, prin care încearcă să sifoneze banii publici din Primăria Brașov. Vechea administrație nu lucra cu asociații. (…) Tot felul de asociații care ni se vâră în ședințele de Consiliu Local. Dacă ni s-ar prezenta aceste asociații cu cinci zile înainte să le studiem și noi…. Dar ne trezim cu ele ba în ședințe deîndată, ba la puncte suplimentare, când nu ai cum să studieze toate documentele. Din păcate, aceasta este viziunea asupra fotbalului brașovean: Scotch Club se va ocupa de FC Brașov, o să vedem în ce măsură și cum, pentru că din nostru meu de vedere nu este o gândire benefică pentru sportul brașovean, și anume pentru fotbal!”
  7. „Înființarea postului de director general adjunct la RIAL. În cadrul ședinței de Consiliu Local l-am întrebat pe Coliban cae este gândrea, pentru nu este nicio logică, la o societate care este pe pierdere să înființezi un post care este plătit cu 6.000 de lei net, 10.000 de lei brut. Dacă sunt probleme financiare la societatea RIAL, nu poți să vii să mărești cheltuiala. Tu, Primărie, în prima fază trebuie să reduci cheltuiala, după care să mai bagi niște oameni care să ajute să gestionezi societatea respectivă. Am văzut că și-a numit o persoană USR ca director general, adusă de la București. Nu am înțeles de ce de la București și nu a fost luată de la Brașov, dar lucrurl ăsta nu e foate important, iar postul de director general adjunct nici până astăzi nu a fost ocupat”.
  8. „Marcajele de pe strada Mureșenilor și asfaltarea acestei străzi. Stimați brașoveni, în luna aprilie s-a marcat strada Mureșenilor, s-au făcut «zebrele», s-au delimitat benzile și ne-am trezit în luna mai această stradă să fie asfaltată. (AMĂNUNTE AICI). S-a asfaltat prost, pentru că s-a asfaltat cu un strat foarte gros. Întrebat în ședința de Consiliu Local de ce s-a întâmplat acest lucru, primarul ne-a răspuns că s-au făcut gratuit. Păi dacă s-au făcut gratuit, atunci haideți să facem toate marcajele pe toate străzile gratuit, urmând ca până când acele străzi să fie asfaltate, acele marcaje să fie gratuite. Din punctul meu de vedere, este un raspuns imatur, fără a avea vreo legătură cu coerența care ar trebui să se întâmple într-o administrație locală, dar cu toții am văzut acest lucru și am constatat acest aspect”.
  9. „Poblemele de la Liceul Meșotă. Am aflat din presă, în speță de la un grup de părinți, că un grup de părinți îl acuză pe primarul Allen Coliban că blochează reluarea cursurilor în format fizic al elevilor. Este vorba despre faptul că elevii nu pot incepe fizic școală, deoarece Primaria nu a fost in stare sa semneze procesul-verbal de predare primire a lucrarilor. Trebuia să fie o realizare faptul că lucrările s-au terminat mai repede, însă, nici așa nu e bine…
  10. Spitalul Regional În luna mai am constatat o alta minciuna facuta brasovenilor si anume Spitalul Regional Brasov. Primarul Coliban anunta brasovenii in luna martie ca acest spital se va realiza din fondurile PNRR (programul national de redresare si rezilienta) 600 milione de euro dar, surpriza, proiectul nu este prevazut în programul national. Am vazut pe retelele de socializare nemultumirile cetatenilor din Brasov.
Alte articole:   "Litoralul pentru toți” începe în 31 mai. Preţurile pentru o noapte de cazare în staţiunile de la Marea Neagră

„Un oras parasit, abandonat, un oras plin de mizerie , buruieni si balarii. (ex.parcurile, sensurile giratorii, zonele verzi din Brasov). sta este viziunea de oras verde a lui Coliban, un oras neingrijit , fara flori, dar cu papadii si capuse. Suntem la mijlocul anului iar orasul arata dezastros, nu s-a facut deratizare, dezinfectie, nu s-au curatat spatiile verzi, gropile nu s-au astupat iar mizeria de prin oras o vedem cu totii. Iar primarul iese in conferinta de presa si sustine ca s-a «concentrat» pe gospodarirea orasului. Sloganul din campanie cu care au mintit brasovenii era – schimbam strada cu strada – dar nu au spus atunci ca in rau. Pana cand primarul impreuna cu suita dumnealui de consilieri personali mint brasovenii. Ii fac o sugestie primarului, pana cand lucrurile nu sunt certe, sa nu se mai aventureze in declaratii fara acoperire pentru ca informeaza prost brasovenii”, spune Pătrascu.

Alte articole:   Spectacole speciale la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „Arlechino - Caravana Poveștilor”. Programul complet al evenimentului

Zicem și noi, cei de la Curtea de Conturi nu se minunează cum se cheltuie banii publici când merg prin oraș?

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate