Metropolitan Police Londra vrea să educe romii din comuna Apața

Metropolitan Police Londra vrea să educe romii din comuna Apața

mohaci politie londraÎn urma unei operațiuni desfășurate de Metropolitan Police Londra, privind taberele amplasate ilegal pe domeniul public sau privat din Londra și locuite de cetățeni români, s-a constatat că majoritatea românilor identificați provin din județul Brașov.

Astfel, din 65 de persoane identificate în tabăra din Hendon, 47 proveneau din județul Brașov, dintre care 34 din comuna Apața.

Pentru a eradica fenomenul taberelor ilegale locuite de cetățenii români din Londra, Metropolitan Police a inițiat proiectul ”PROSPERA”, proiect care va fi realizat în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției Române. Principalul obiectiv al proiectului ”PROSPERA” este reducerea nivelului de infracționalitate prin educație și informare.
În vederea implementării acestuia, Adrian Usher, șeful Poliției Barnet și Andy Mariner, șeful Poliției de Proximitate din cadrul Metropolitan Police, au realizat o vizită de lucru În București și în Brașov. Au avut loc întâlniri cu autorități publice, ca Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul de Poliție Județean Brașov, Instituția Prefectului – Județul Brașov, precum și cu cetățeni, în special, din comuna Apața.
Prefectul, Mihai Mohaci, ne-a precizat că ”se fac eforturi susținute din partea autorităților pentru a găsi soluții pentru ca cetățenii români să nu mai fie nevoiți să plece peste hotare pentru a-și asigura traiul de zi cu zi. Taberele ilegale din Londra reprezintă unul dintre cele mai triste exemple ale modului în care, în special, cetățenii de etnie romă, aleg să trăiască. Ei aleg să plece din țară cu promisiunea unei himere, speră că acolo vor găsi modalități de a obține ”mai ușor” bani fie prin cerșit, muncă sau chiar fapte ilicite. Imaginea pe care acești oameni o creează despre România nu ne onorează și nu definește, astfel, încercăm, prin toate mijloacele, să identificăm soluții pentru a le oferi un viitor aici, în țară. Au nevoie de educație, locuri de muncă și case, dar mai ales, trebuie să înțeleagă că nicăieri, în lume, nimeni, nu le va oferi nimic fără muncă. Sper ca proiectul PROSPERA să contribuie măcar la conștientizarea acestora a ceea ce înseamnă condiții de trai și muncă în Marea Britanie”.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Protocol între CNAS și Patriarhia Română pentru sprijinirea pacienților oncologici

Anunţuri mică publicitate