Imbecilitate marca administrației USR – Coliban. Spitalul Regional și cel de Boli Infecțioase se „încalecă” pe un teren

Imbecilitate marca administrației USR – Coliban. Spitalul Regional și cel de Boli Infecțioase se „încalecă” pe un teren

Consilierii locali își răceasc gura degeaba că actele pe care le primesc, atunci când le primesc, fie sunt incomplete, fie sunt greșite. Sub presiunea linșajului USR-ist de pe social media, aleșii locali votează pe bandă rulantă proiecte care sunt ilegale. Evident, este treaba domniilor lor. Cine votează răspunde…

Din păcate, aventurile administrative ale primarului Allen Coliban ne costă pe toți brașovenii. Întârziat fără motiv foarte mult timp, proiectul Spitalului Regional, lansat în formă propusă de vechea administrație Scripcaru, a ajuns să fie pus în pericol din cauza incompetenței crase a administrației „progresiste”.

Un HCL care suprapune cele două spitale

Prin HCL nr. 1045/8.12.2022, a fost aprobat proiectul și cheltuielile legate de proiect și a acordului de parteneriat între UAT municipiul Brașov și UAT Consiliul Județean Brașov, în vederea participării municipiului Brașov în cadrul apelulului MS-0212 din PNRR, cu proiectul „Construire spital clinic de pneumo-ftiziologie și boli infecțioase Brașov”.

Alte articole:   Alexandra Crivineanu la Culisele Zilei cu Sebastian Dan

Conform documentației tehnico-economice întocmite de către Know How Design and Construction SRL, amplasamentul acestui obiectiv se suprapune cu amplasamentul obiectivului de investiții „Construire spital regional de urgență Brașov”.

Haos cu terenurile alocate pentru spitale

Pentru a înțelege toată lumea, precizăm că Spitalul regional de urgență Brașov ar trebui connstruit pe terenurile identificate cu numerele cadastrale 169876, 152643, 154663, 159875, 169874.

Spitalul clinic de pneumo-ftiziologie și boli infecțioase Brașov, conform datelor din Primăria Brașov, ar trebui edificat pe terenurile cu numerele cadastrale 169876, 169873, 119683.

Așa se face că, în conformitate cu documentele de urbanism (certificat de urbanism) și a documentațiilor tehnice aprobate de autoritatea publică locală, se constată că, pe amplasmentul aceluiași număr cadastral, ar trebui construite două obiective de investiții. Lucru imposibil de realizat.

Alte articole:   Brașovul, primul loc în topul destinațiilor preferate ale românilor pentru vacanţa de Paşte

Poate ar mai fi de făcut o mențiune. Ar fi posibil să se „mute” pe harta unul dintre spitale, ca să nu se mai „încalece”. Cel regional nu prea se poate. Pentru cel de boli infecțioase, ar fi o soluție, dar terenul limitrof este proprietate privată, iar deținătorul a dat o căruță pe bani, că, deh, Brașovul e plin de dezvoltatori imobiliari. Și ar mai fi o mică opreliște. Terenul nu apare în documentațiile de urbanism ca fiind construibil, pentru că e teren agricol.

Adică, ar trebui scos din circuitul agricol, dacă Primăria nu se înțelege la preț, trebuie expropriat în interes public, trebuie făcute expertize, multă birocrație și timp pierdut. Care este efectul? Se întârzie foarte mult proiectul pentru Spitalul de boli infecțioase depus la finanțare prin PNRR. Pe de altă parte, această tâmpenie administrativă monumentală, blochează și derularea Spitalului regional. Că nimeni nu știe ce se întâmplă cu același teren „vândut” finanțatorilor de două ori…

Alte articole:   Cu mic, cu mare, au învățat despre reciclare

Din păcate, tot mai multe prostii administrative ies la iveală. Prostii care sunt în atenția instituțiilor abilitate. Iar timpul trece… Tic! Tac! Tic! Tac!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate