Cât ne va costa Cerbul de Aur?

Cât ne va costa  Cerbul de Aur?

În acest an, când îi omagiem pe cei care, acum 100 ani, au reușit să realizeze un vis aparent imposibil: unirea tuturor românilor, la Brașov se reia organizarea Festivalului Internațional de Muzică Cerbul de Aur.

La ședința de plen ordinară din această lună, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean vor aproba finanțarea  organizării în acest an a festivalului. Municipalitatea şi-a manifestat intenţia de a sprijini evenimentul şi de aceea, încă de la întocmirea bugetului pe acest an s-a prevăzut şi un capitol aparte pentru susţinerea evenimentului.

Tot anul acesta se împlinesc 50 de ani de la organizarea primei ediţii a festivalului, care s-a desfăşurat în  1968, la Teatrul Dramatic Braşov, sub numele de Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară „Braşov-România“, iar „Cerbul“ a fost atunci doar trofeul.

Alte articole:   Un aparat dentar, 5 beneficii „incluse”: iata care sunt avantajele tratamentului ortodontic!

Printre artiștii străini ce s-au aflat pe scena festivalului se numără: Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Sheryl Crow, Tom Jones, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas  Până în prezent au avut loc 17 ediții, festivalul fiind întrerupt și reluat de mai multe ori de-a lungul anilor.

Ultima ediție a avut loc în 2009, iar anul acesta festivalul se va relua .Ediție aniversară festivalul din acest an se va desfășura în perioada 29 august- 2 septembrie, în Piața Sfatului. Organizatorul evenimentului va fi Societatea Romana de Televiziune iar coorganizatori: municipiul Brașov și Consiliul Județean Brașov.

Alte articole:   Cutremur în această dimineață în România

În calitate de organizator SRTv va avea ca principală obligație  stabilirea programului si a conceptiei Festivalului, selecţionarea participanţilor şi încheierea contractelor cu vedetele care vor sustine recitaluri, precum şi plata acestor vedete pentru recitalurile sustinute precum și asigurarea  tuturor condițiilor tehnice desfășurării programului artistic la un înalt nivel calitativ  și pentru transmiterea acestuia pe postul național de televiziune.

Dar iată ce trebuie să plătească administrația locală și județeană, fără să existe stabilit un anumit cuantum:

  • – suportarea  costurilor aferente  cazării persoanelor prezente la Festival, în plafon maxim de 250 de camere single/double . Este vorba despre cazarea persoanelor prezente la Festival, care va cuprinde  personalul SRTv cu menţionarea funcţiei şi a scopului pentru care sunt prezenţi, artiştii participanţi/concurentii, artiştii invitaţi să susţină recitaluri, membrii juriului,  precum şi perioada de şedere pentru fiecare persoană în parte, in limita sumelor  alocate pentru Festival  in bugetul institutiilor coorganizatoare
  •  – suportarea costului  actiunilor de protocol, pentru vedetele internaţionale din festival, membrii juriului, concurenţi, interpreţi din România şi invitaţi speciali, şi cheltuielile legate de protocolul de deschidere a festivalului, de comun acord cu SRTV;
  • –  asigurarea  folosintei gratuita a terenurilor din Piaţa Sfatului, necesar organizării Festivalului, în suprafaţă de 4500 mp;
  • – asigurarea furnizării energiei electrice, a serviciilor de pază , de salubritate pe toata durata festivalului
  • -acordare unor premii speciale
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate