Cetatea Braşovia va fi promovată printr-o animaţie 3D

Cetatea Braşovia va fi promovată printr-o animaţie 3D

cetatea brasoviaAgenţia Metropolitană Braşov a aplicat în noua sesiune de finanţare lansata de Administraţia Fondului Cultural Naţional o cerere de finanţare care va continua cele trei ediţii anterioare ale proiectului „Cetatea Braşovia – Legenda Braşovului”.

Dacă primele ediţii de proiect, finanţate de AFCN, s-au axat pe educaţie culturală, pe protejarea şi promovarea monumentului istoric Ruinele Cetăţii Braşovia de pe Muntele Tâmpa, demersul actual se axează foarte mult pe folosirea noilor media şi a tehnologiei IT.

„Având în vedere pătrunderea tehnologiilor IT şi în domeniul artelor vizuale, ca mijloc de realizare a unui bun cultural şi de creştere a interesului publicului pentru evenimente culturale în spaţii neconvenţionale, Agenţia Metropolitană Braşov propune crearea unei aplicaţii multimedia având ca subiect cetatea Braşovia şi prezentarea acesteia în spaţiul public ca formă de promovare şi valorificare a patrimoniului cultural monumental al Braşovului”, ne-a declarat directorul general al AMB, Dragoş David.

Alte articole:   VIDEO Transfăgărăşanul ar putea fi deschis circulaţiei cu mult înainte de 1 iulie, anunţă DRDP Braşov

Din punct de vedere al tehnologiei utilizate, aplicaţia va fi o proiecţie multimedia, constând în animaţie 3D combinată cu filmări şi momente de proiecţii laser. Din punct de vedere al formei artistice, creatorul aplicaţiei va fi liber să găsească forma de exprimare dorită, prin sinergii specifice artei vizuale contemporane oferite de tehnologiile IT. Demersul AMB a plecat de la faptul că  în secolul XXI, în care se pun accente puternice pe globalizare, păstrarea şi cunoaşterea tezaurului tradiţional, material şi imaterial reprezintă soluţia pentru conservarea identităţii socio-culturale a comunităţii. Dacă proiectul va beneficia în continuare de fianţarea AFCN, aplicaţia se va proiecta în spaţiul public în toamna acestui an, iar pentru promovarea evenimentelor s-a ales ca formă de promovare clipul video – tot ca formă de manifestare a artei vizuale.

Alte articole:   Luptă PSD - PNL pentru postul de primar la Teliu. Restul partidelor joacă la ofsaid

„Proiectul contribuie la deschiderea unor perspective în materie de educare şi informare oferind acces atractiv şi facil la documentare şi cunoaştere, în special pentru tineri. Caracterul inovator constă în utilizarea noilor tehnologii pentru exprimarea unei viziuni artistice asupra monumentului istoric”, a mai adăugat Dragoş David.

Partener în proiect este Primăria Braşov, care va asigura condiţiile de proiecţie în spaţiul public.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate