Rata de imunizare împotriva COVID-19 nu va influenţa scenariile de funcţionare a şcolilor

Rata de imunizare împotriva COVID-19 nu va influenţa scenariile de funcţionare a şcolilor

Scenariile după care funcţionează şcolile nu vor depinde de câţi profesori şi elevi s-au vaccinat, a afirmat joi, secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, cu prilejul lansării la Braşov a campaniei „Vaccinare şi testare pentru învăţare”.

Rata de vaccinare împotriva COVID-19 nu a influenţat şi nu va influenţa scenariile de funcţionare a şcolilor, spune secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Sorin Ion, citat de Agerpres.

El a argumentat că în acest moment vaccinarea elevilor și a profesorilor nu este un act impus, ci unul voluntar.

„La niciun moment nu s-a făcut o legătură între scenariile de funcţionare a şcolilor şi rata de vaccinare şi nici nu cred că se va face, atâta vreme cât vaccinarea nu este un act impus, ci unul voluntar”, a adăugat oficialul.

Întrebat dacă ministerul are un plan de back-up în cazul în care nu va ajunge la un acord cu Ministerul Sănătăţii asupra cumpărării testelor de salivă, Sorin Ion a precizat că ar trebui să se folosească cele peste 1 milion de teste existente, în prezent, la nivelul şcolilor şi al direcţiilor de sănătate publică.

„Un prim plan de back-up ar fi să folosim testele existente, în prezent, existând peste 1 milion în şcoli sau DSP-uri, în funcţie de situaţie. Asta ar trebui, şi anume să susţinem cu toţii utilizarea lor. Ne aşteptăm totuşi ca într-o lună de zile să existe o bază, sau finanţare, sau decizie pentru achiziţionarea acelor teste de salivă”, a adăugat el.

În ceea ce priveşte solicitarea ministrului Educaţiei, Sorin Câmpeanu, de a se folosi astfel de teste în şcoli, secretarul de stat a subliniat că aceasta „nu este absurdă”, chiar dacă ele au „o acuitate mai redusă”.

Alte articole:   VIDEO Piețele Astra, Dacia și Tractorul, controlate de polițiști. Amenzi de peste 83.000 de lei

Pe de altă parte, Ion spune că disputele recente între ministerele Sănătăţii şi cel al Educaţiei au fost mult „amplificate”.

„Am fost de faţă când s-au semnat ordinele comune pentru funcţionarea şcolilor şi, dacă deschideam internetul, citeam că ne-am bătut, altfel, totul era în regulă. Nu ştiu cât e de absurdă această solicitare (privind folosirea testelor de salivă – n.r.), pentru că ele se utilizează. Înţeleg că au o acuitate ceva mai scăzută, dar nu pot decât să repet ceea ce aud în alte părţi”, a spus Sorin Ion.

În ceea ce privește campania de informare „Vaccinare și testare pentru învățare”, aceasta se va derula pe tot parcursul lunii aprilie, în toate județele din țară, iar secretarul de stat Sorin Ion a mai spun că există o broșură informativă care va ajunge, în format digital, la părinți și elevi.

Alte articole:   Protocol între CNAS și Patriarhia Română pentru sprijinirea pacienților oncologici
https://newsbv.ro/2021/04/06/controverse-referitoare-la-testarea-covid-a-elevilor-cum-s-ar-putea-face-testarea-dupa-revenirea-la-scoala/

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate