Rasaliu: Brașovul a pierdut 3000 de angajați, iar la salarii ne-au depășit Sibiul și Mureșul

Rasaliu: Brașovul a pierdut 3000 de angajați, iar la salarii ne-au depășit Sibiul și Mureșul

Brașovenii sunt din ce în ce mai săraci. Sub administrația liberală, județul Brașov se scufundă pe an ce trece, susține președintele executiv al PSD Brașov, Marian Rasaliu. Potrivit ultimelor statistici, județul este în cădere liberă. Într-un singur an, Brașovul a pierdut aproape 3000 de salariați.

De asemenea, tot în ultimul an, după Sibiu, a ajuns să ne depășească la nivel de salarizare și județul Mureș. Astfel, dacă în mai 2019, câștigul salarial mediu nominal net în județul Brașovul era de 2.891 lei, în mai 2020 acesta a scăzut la 2.817 lei.

Nu același lucru se poate spune de județele Sibiu și Mureș, care fac parte tot din Regiunea Centru. La Mureș, în mai 2019, câștigul salarial mediu nominal net era de 2.806 lei, dar în mai 2020 a ajuns la 3.015 lei, un adevărat salt și mult peste Brașov. La Sibiu, de la 3.199 lei s-a ajuns la 3.333 lei. Vorbim totuși de un județ mai mic decât Brașovul, dar cu salarii mai mari.

Alte articole:   Valentin Făgărășian: Sfânta Înviere a Domnului este sărbătorită pe măsură şi în străinătate, oriunde există o suflare de român

Cu alte cuvinte, declarațiile de presă ale politicienilor liberali sunt doar minciuni gogonate, fără acoperire reală, spun social-democrații. Vorbim de date concrete, din care reiese că Brașovul devine tot mai mic pe harta salarizării din România, fiind depășit de județe care nu au nici turismul de aici, dar nici poziționarea geografică.

”Cu siguranță că la această cădere a județului a contribuit și administrația condusă în ultimii ani doar de PNL. Dacă se înregistra o scădere salarială în toată țara era o problemă națională, dar când Brașovul înregistrează o scădere în timp ce alte județe din Regiunea Centru au creșteri semnificative, înseamnă că ține și de managementul local, județean. Totul s-a întâmplat din cauza lipsei de viziune, de proiecte și programe pe termen mediu și lung. Mediul de afaceri este ignorat și acest lucru se simte din păcate în buzunarele brașovenilor care încasează salarii mai mici decât locuitorii din alte județe. Din păcate, conducătorii județului mai mult se pozează pe șantiere începute de 10-12 ani, în loc să pună la punct o strategie de dezvoltare unde câștigători să fie cetățenii. Nu este destul să trăim într-un județ și oraș frumos, ci este nevoie și de o calitate a vieții crescute cu un nivel de salarizare peste alte județe mari din țară. Degeaba ne lăudăm că suntem pe locul 3 pe țară la numărul de turiști, dacă acest lucru nu se simte și în buzunarele brașovenilor. Ei sunt cei care plătesc și pentru construirea aeroportului, dar și pentru alte proiecte, iar din acest motiv ar merita o viață mai bună. Am îndatorat județul, dar cu ce costuri? Să fim pe an ce trece mai săraci? Oare asta își doresc brașovenii? ”, a spus Marian Rasaliu, președinte executiv al PSD Brașov.

Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică cu privire la câștigurile salariale, în clasamentul naţional al judeţelor României, judeţul Braşov ocupă:

  • – locul al 18-lea după câştigul salarial mediu net pe total economie;
  • – locul al 14 -lea după câştigul salarial mediu net în agricultură;
  • – locul al 15-lea după câştigul salarial mediu net în industrie şi construcţii;
  • – locul al 26-lea după câştigul salarial mediu net în servicii şi comerţ.
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate