Piața ”Semințe cu suflet”, la Biblioteca Județeană ”George Barițiu”. Expoziție, donație și schimb de semințe ale producătorilor agricoli

Piața ”Semințe cu suflet”, la Biblioteca Județeană ”George Barițiu”. Expoziție, donație și schimb de semințe ale producătorilor agricoli

Biblioteca Județeană Brașov, Grupul ”Semințe cu suflet” și Consiliul Județean Brașov organizează Piața ”Semințe cu suflet”, un eveniment comunitar sustenabil.

Piața ”Semințe cu suflet” se va desfășura în data de 7 august 2021, la Biblioteca Județeană ”George Barițiu” Brașov, în intervalul orar 10.00-13.00., în holul şi sala de lectură de la etajul I.

Evenimentul, conceput de comunitatea „Seminţe cu suflet”, constă în expoziție, donație și schimb de semințe ale producătorilor agricoli invitați, în cadrul acțiunii ”1001 Evenimente durabile” din proiectul ”People & Planet: A common destiny” (Oameni și planeta – un destin comun), finanțat de Comisia Europeană prin programul DEAR.

Gândită ca o sărbătoare a biodiversității, expoziția de semințe va fi însoțită și de mostre de legume. Vor participa expozanți din Bacău, Buzău, Constanța, Craiova, Neamț, Oradea. Organizată după același model ca până acum, Piaţa ”Semințe cu suflet” permite celor care doresc să cultive legume sau fructe din soiuri vechi să primească gratuit semințe, material săditor, în limita stocului disponibil.

Alte articole:   Tradiții în Joia Mare din Săptămâna Patimilor

Colegiul pentru Agricultură și Industrie Alimentară Țara Bârsei Prejmer, partener al proiectului ”People&Planet: A common destiny”, participă la eveniment în calitate de expozant, pentru valorificarea activității elevilor în cadrul procesului educațional (legume, răsaduri, produse finite etc).

Unul dintre obiectivele principale ale proiectului PEOPLE & PLANET: A COMMON DESTINY este atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) prin promovarea unor stiluri de viață, comportamente și practici durabile.

Evenimentul Piața ”Semințe cu suflet” este axat pe ODD 2 – Foamete Zero și urmărește să ofere tinerilor o nouă perspectivă asupra lumii, ajutându-i să aprecieze interacțiunea dintre om și mediul înconjurător. Acțiunea îi va familiariza pe participanți, cu precădere pe tineri, cu menținerea diversității genetice a semințelor, plantelor cultivate și animalelor de fermă și domestice și a speciilor lor sălbatice înrudite, inclusiv prin bănci de semințe și plante gestionate corect și diversificate la nivel național, regional și internațional.

Alte articole:   BOMBĂ! Candidaturile AUR Brașov riscă să fie invalidate pentru că listele nu au fost semnate de președintele organizației județene!

Evenimentul promovează accesul și un schimb corect și echitabil al beneficiilor la o gamă diversificată de semințe autohtone, precum și utilizarea resurselor genetice și cunoștințelor tradiționale asociate, conform acordurilor internaționale, promovează semințele de produse locale, românești, ca parte a patrimoniului vegetal și a biodiversității, în concordanță cu tendințele actuale ale dezvoltării durabile.

Comunitatea „Seminţe cu suflet” se adresează agricultorilor şi fermierilor, agronomilor şi absolvenţilor învăţământului liceal de profil agricol, grădinarilor etc. Piața ”Semințe cu suflet” promovează cultivarea de semințe de produse românești, ca parte a patrimoniului vegetal și a biodiversității, înscriindu-se ca un eveniment sustenabil.

Proiectul susţine agricultura ecologică, durabilă şi sustenabilă. Producătorii şi experţii agronomi din această reţea oferă donaţii şi schimb de seminţe tuturor celor interesaţi de plante tradiţionale sănătoase, cu singura condiţie să le cultive fără să le trateze chimic şi să dea mai departe din seminţele primite, contribuind la răspândirea culturii lor.

Alte articole:   FOTO O macara s-a prăbușit peste o mașină, în București

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate