I.T.M. Brașov atrage atenția asupra riscurilor la care sunt expuși angajații

I.T.M. Brașov atrage atenția asupra riscurilor la care sunt expuși angajații

Atenție, angajatori. Dacă vedeți că angajații dumneavoastră nu mai dau randament trebuie să știți că riscurile psihosociale și mai ales stresul la locul de muncă se numără printre principalele probleme în materie de sănătate și securitate în muncă.

Acestea au un impact semnificativ asupra sănătății oamenilor, organizațiilor și economiilor naționale Pentru a preveni apariția lor, inspectorii ITM Brașov desfășoară o campanie de informare și conștientizare. Care sunt factorii care duc la apariția riscurilor psihosociale ne spune inspectorul șef adjunct al ITM Brașov, Dan Suciu:

Volumul excesiv de muncă, cerințele contradictorii și lipsa de claritate privind rolul pe care îl are de îndeplinit lucrătorul. Instruirea nu se face la timp sau nu este suficientă. Lipsa de implicare în luarea deciziilor care afectează lucrătorul și lipsa de influență asupra modului de desfășurare a activității. Schimbările organizatorice gestionate necorespunzător, nesiguranța locului de muncă. Neefectuarea examenului medical la angajare, periodic sau reîntoarcerea la muncă. Comunicarea ineficientă, lipsa de sprijin din partea conducerii sau a colegilor. Hărțuirea psihologică și sexuală, violența din partea terților.

DAN SUCIU, inspector șef adjunct ITM Brașov

Campania inspectorilor de muncă se va concentra pe 8 domenii de activitate care se consideră cu risc psihosocial crescut: industrie alimentară, industrie textilă, producția de piese și accesorii pentru autovehicule, comerț, învățământ, sănătate și activități de protecție și gardă.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate