Elevii de la Grigore Moisil, locul I la American Computer Science League All Star Contest

Elevii de la Grigore Moisil, locul I la American Computer Science League All Star Contest

Elevii Colegiului Naţional „Grigore Moisil” din Brașov au revenit cu premii din finala concursului internaţional de programare American Computer Science League All Star Contest, organizat în California, Statele Unite ale Americii, în 27 mai. Anul acesta, colegiul s-a prezentat cu două echipe, dintre care una şi-a adjudecat premiul I, iar cealaltă, locul V.

Deși au câștigat premii importante în străinătate elevii colegiului nu își doresc să studieze peste hotare, informează  RTT Brașov.

Echipa de seniori a colegiului din Braşov, formată din trei elevi, a obţinut premiul I la categoria la care a participat.

„Sunt foarte mândră pentru că noi ne aşteptam să obţină locul I, şi anul trecut a obţinut locul I şi anul acesta echipa de seniori a obţinut locul I, muncesc foarte mult şi ne bucurăm că munca lor a fost recunoscută, a fost răsplătită”, a precizat prof. Milena Popa, director al Colegiului Naţional de Informatică „Grigore Moisil” Braşov.

  • „A fost o experienţă de neuitat, sincer. Această performanţă probabil o să ne deschidă uşi noi în viitor şi totuşi, nu a fost un concurs uşor”, mărturiseşte Călin Şerban, elev clasa a XI-a, membru al echipei de Seniori, Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil” Braşov.
  • „Reţeta succesului: muncă asiduă, în orice caz, trebuie să fim concentraţi să nu ne pierdem motivaţia şi să muncim până atingem ce ne propunem”, a explicat Vlad Gabor, elev clasa a XI-a, echipa Intermediari de la Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil”.
Alte articole:   Ziua Muncii. În ultimii 25 de ani, fabricile din România au pierdut aproape 500.000 de angajaţi

Pentru această competiţie, pregătirea începe încă din luna septembrie, iar până în luna martie se dau patru probe online. Echipele care reuşesc să le treacă cu punctajele cele mai mari ajung în finala din Statele Unite.

Iar în finală nu este tocmai uşor. Trei ore au la dispoziţie echipele să rezolve problemele de programare după care susţin şi o probă teoretică. Din Colegiul braşovean, echipa care a participat la categoria intermediari a obţinut locul 5, din 25 de echipe participante.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate