Competiție de aventură, pe 19 iunie, în Brașov

Competiție de aventură, pe 19 iunie, în Brașov

ProPark Fundația pentru Arii Protejate împreună cu Primăria Municipiului Brașov organizează în data de 19 iunie 2022, in interiorul municipiului Brașov, prima competiție de aventură care promovează ariile protejate din județul Brașov, denumită ProPark Adventure Race Family&Friends.

ProPark Adventure Race Family & Friends este o competiție desprinsă din ProPark Adventure Race, creată în anul 2016, care anual testează abilitățile fizice, psihice și nivelul de cunoștințe ale sportivilor într-o competiție desfășurată în ariile protejate din România.

În 2022 am creat un concept de adventure race accesibil publicului larg, care să le permită acestora să guste o parte din experiența sportivilor care parcurg anual competiția ProPark Adventure Race.

ProPark Adventure Race Family & Friends vă propune un traseu accesibil familiilor cu copii sau grupurilor de prieteni, desfășurat în ariile protejate situate în interiorul municipiului Brașov în data de 19 iunie 2022, conectând participanții cu mediul natural și cultural al zonei.

Toate informațiile despre concurs, regulament, înscrieri sunt prezentate pe pagina web a competiției www.propark-adventure.ro.

Ce presupune ProPark Adventure Race Family & Friends?

  • O Aventură care va promite șansa să descoperiți o selecție din ariile protejate din județul Brașov
  • Orientare sportivă – deoarece veți primi harta cu cele 10 puncte de control doar cu o zi înainte de startul competiției și fiecare echipă în parte își va trasa modalitatea de a ajunge de la un punct la altul
  • Probe speciale – În fiecare dintre cele 10 puncte de control veți fi întâmpinat de o echipă care vă va îndruma să realizați o probă specială. Probele vor testa cunoștințele despre valorile naturale și culturale ale ariilor protejate din județul Brașov.
  • Muncă de echipă – fiecare echipă va fi compusă din 4 membri dintre care minim un minor. Probele speciale pe care le parcurgeți trebuie să fie realizate de către toți membrii echipei. O ocazie de a parcurge o competiție  împreună cu prietenii sau familia și de a înțelege mai în profunzime aspecte legate de mediu și arii protejate, dar și de a vă distra împreună pe parcursul traseului. 
  • Invitați speciali – veți avea șansa ca în fiecare punct de control să interacționați cu un reprezentant al echipei care gestionează o arie protejată din județul Brașov, care va coordona proba specială.
  • Promovarea valorilor naturale – fiecare echipă care se va înscrie va fi obligată să poarte numele unei arii protejate din județul Brașov sau din județele limitrofe Brașovului. Echipele vor fi rugate să creeze postări pe social media despre experiențele personale din acele arii protejate sau pur si simplu să promoveze aceste destinații prin intermediul unor postări în rândul prietenilor.
Alte articole:   Raluca Stancu la Culisele Zilei cu Sebastian Dan

Informații importante despre concurs:

  • Participarea în cadrul concursului este gratuită;  
  • Pentru a participa în cadrul concursului trebuie să formezi o echipă de 4 persoane dintre care minim un membru al echipei trebuie să fie minor;
  • În cadrul competiției se pot înscrie un număr maxim de 30 de echipe;
  • Traseul concursului este prezentat concurenților cu o zi înaintea competiției (18 iunie), într-o ședință tehnică organizată la sediul Fundației ProPark, în care vor fi discutate cele 10 puncte de control care trebuie atinse;
  • Ariile protejate care vor fi reprezentate în punctele de control sunt următoarele: Parcul Natural Bucegi, Parcul Național Piatra Craiului, Munții Făgăraș, Pădurea virgină Șinca Veche, situl Natura 2000 Podișul Hârtibaciului, situl Natura 2000 Muntele Tâmpa, situl Natura 2000 Munții Făgăraș, Complexul geologic Racoș, Complexul Piscicol Dumbrăvița.
  • Participanții vor primi indicii și informații despre posibilele probe speciale, pentru care trebuie să se pregătească, pe pagina de Facebook a evenimentului.
  • Traseul poate fi parcurs de către echipe fie pe jos, în alergare sau folosind mijloace de deplasare proprii precum biciclete, trotinete, role sau rețeaua publică de mijloace de transport în comun RATBV.
  • În funcție de traseul ales de fiecare echipă pentru a atinge cele 10 puncte de control, distanta poate varia între aprox. 15-20 km.
  • Traseul integral va trebui să fie parcurs de către echipe în maxim 8 ore după ce a fost dat start-ul.
  • Premiile pentru echipele câștigătoare vor consta în excursii ghidate în arii protejate și cadouri surpriză de la echipele de administrare ale ariilor protejate
  • Informațiile complete despre concurs sunt accesibile pe www.propark-adventure.ro, secțiunea Family&Friends
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate