Braşovenii învață cum să-şi controleze mai bine cheltuielile

Braşovenii învață cum să-şi controleze mai bine cheltuielile

Eusebiu Burcaș, cel mai important trainer de finanțe personale din România, a susținut joi, în Brașov, două seminarii de educație financiară și antreprenorială, la care au participat peste 600 de persoane.

Seminariile au fost oferite gratuit prin programul Bugetul Familiei, primul program non-profit de educație financiară din România, inițiat de APC România sub patronajul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și susţinut de compania de credite de consum Provident Financial România.

Potrivit unui sondaj independent realizat în octombrie la inițiativa Provident pe un eșantion de 2.028 de respondenți la nivel național, peste 65% dintre clienții instituțiilor financiare nebancare din România spun că sunt mai prudenți cu cheltuielile lor zilnice comparativ cu anul trecut.

 „Evenimentul de astăzi este un răspuns concret la preocupările reale cu care se confruntă clienții noștri și membrii comunităților pe care le deservim. Ne propunem să continuăm astfel de evenimente în întreaga țară pentru că suntem convinși că, în condițiile unui context economic incert și a creșterii îngrijorării referitoare la costurile traiului cotidian, educația financiară și creditarea responsabilă trebuie să fie, mai mult ca oricând, prioritatea tuturor instituțiilor financiare”, a declarat Ivo Kalik, directorul general al Provident Financial România.

Alte articole:   Copiii sunt manipulați de ambalajele "lipsite de etică" ale alimentelor nesanatoase pentru a le face poftă de dulciuri, susţine un raport

Printre altele, participanții la cele două sesiuni au aflat care sunt deciziile fundamentale care le afectează finanţele personale, cum pot dobândi o imagine clară asupra propriilor obişnuinţe, cum să-şi construiască şi să aplice un plan personal de dezvoltare financiară, precum şi cum să aleagă cele mai potrivite soluţii de investiţii.

„Educaţia financiară le asigură indivizilor puterea de a-şi înţelege relaţia cu banii şi mecanismele după care banii funcţionează. Nu este suficient doar să ne dorim mai mulţi bani, trebuie să şi acţionăm în direcţia obţinerii şi gestionării eficiente a banilor. După aceste seminarii, sper că participanţii au înţeles de ce au nevoie de un buget personal, cum pot câştiga mai mulţi bani şi ce scenarii financiare pot urma în viaţă, a declarat Eusebiu Burcaş.

Seminariile de abundență financiară fac parte din programul Bugetul Familiei, care îşi propune să aducă mai aproape de consumatori noţiunile de bază ale lumii financiare moderne şi să le ofere instrumente practice de calcul al bugetului personal, familial, precum şi modalităţile prin care pot evita situaţiile de supraîndatorare. Site-ul web www.bugetulfamiliei.ro le oferă vizitatorilor acces gratuit la experţi financiari, care le răspund în doar câteva ore întrebărilor legate de buget şi finanţe personale. Peste 280.000 de oameni au vizitat site-ul de la lansarea sa în 2008, peste 1.200 de întrebări din domeniul financiar au primit răspunsuri de la experţi și peste 35.000 de vizitatori au folosit calculatoarele de buget disponibile pe site.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate