Biciclist rănit de un taximetrist, în Livada Poștei

Biciclist rănit de un taximetrist, în Livada Poștei

Deplasarea pe două roți rămâne un pericol în municipiul Brașov, chiar dacă au început să fie amenajate piste speciale pentru aceștia.

Un biciclist, în vârstă de 39 de ani, a fost lovit de un taximetrist, în Livada Poștei. În urma impactului, biciclistul a căzut și s-a rănit, fiind transportat la spital.

Iată câteva sfaturi pentru cei care preferă deplasarea pe două roți:

Mare atentie la masini:

  1. Principalele pericole de pe sosele sunt soferii neatenti, si chiar daca stii ca ai prioritate, nu te angaja in manevre de depasire sau schimbare a directiei pana nu esti convins ca soferul a inteles intentia ta, si are bunavointa sa te lase sa treci.
  2. Cand in dreapta ta sunt parcate masini, nu te mira daca un sofer neatent deschide portiera si ti-o tranteste in nas. Cel mai bine este sa circuli cu viteza redusa, pentru ca in asemenea cazuri sa poti frana la timp.
  3. Pastreaza o distanta considerabila atunci cand circuli in spatele unui autobuz, sau al unei masini, pentru a observa si evita din timp gropile de pe partea carosabila, si pentru a frana imediat in caz ca cel din fata reduce considerabil viteza intr-un timp foarte scurt.
  4. In trafic te vei intalni confrunta cu claxoane. Sunt doua categorii de soferi pe care ii intalnesti frecvent: cei care claxoneaza continuu, cu un minut inainte sa ajunga la tine, iar ceilalti care trag un superclaxon exact in dreptul tau (bineinteles, mai mult te sperie decat te avertizeaza). De aceea obisnuieste-te cu astfel de manifestari si incearca sa nu tragi brusc de ghidon.
  5. Daca te afli pe sosele cu trafic auto trebuie sa ai in parmanenta una din maini pe ghidon.
  6. Pe sosele cu trafic auto, evitati intrecerile si mersul in paralel.
Alte articole:   Lanțul românesc de bijuterii de lux, Teilor, a avut un profit net de 22,4 milioane lei în 2023

Atentie la conditiile de drum
Atentie la gropi. Gropile va pot cauza deteriorari serioase la roata din fata, ba chiar exista risul unor cazaturi grave. Incercati sa mentineti in fata dumneavoastra o raza vizuala cat mai larga pentru a observa din timp imperfectiunile drumului.

  1. Atentie la santuri, denivelari, linii de tramvai. Toate denivelarile trebuie abordate cu grija, pentru a nu va aduce la nivelul solului. Sinele de tramvai trebuie abordate perpendicular, aveti grija la ele mai ales daca sunt ude.
  2. Atentie la cioburile de sticla care va pot deteriora cauciucurile. Incercati cat mai mult sa le ocoliti sau daca acest lucru nu este posibil dati-va jos din sa pentru a nu creea cu cacuciucul o mai mare presiune asupra cioburilor.
  3. Atentie la borduri. Cand virati dreapta e bine sa luati curba fara a pedala, cu pedala dinspre interior in pozitia de sus pentru a nu lovi bordura din dreapta.

Atentie la pietoni

  1. In statiile de autobuz, incetineste si ai grija la pietonii care pot traversa neregulamentar prin fata autobuzului.
  2. Daca circulati pe trotuare grija mare la copii si mingi care va pot taia calea in orice clipa.
  3. Atentie la politisti, trotuarul nu dupa cum stiti este alocat pietonilor, iar daca sunteti vazut de oamnenii legii s-ar putea sa va alegeti cu o amenda.

Accesorii si bagaje

  1. Utilizati casca de protectie. Daca aveti o asemenea casca nu va sfiiti sa o purtati, nu se stie niciodata cand veti avea nevoie de ea.
  2. Daca ati lasar bicicleta pentru cateva ore sau doar cateva minute lantul antifurt este foarte important daca doriti sa va mai gasiti bicicleta in acelasi loc. Cand legati bicicleta este recomandat sa nu o prindeti de o componenta usor de dezasamblat, ci infasurati lantul si in jurul cadrului, astfel nu va creea tentatii in randul hotilor.
  3. Aripile de protectie impotriva noroiului sunt optionale la multe dintre biciclete, insa daca doriti sa va deplasati pe timp ploios si sa nu va stropiti sunt foarte necesare.
  4. Echipamentele de semnalizare (vesta reflactorizanta, ochi de pisica sau chiar un stop cu lumina intermitenta) pe timp de noapte sunt obligatorii.
  5. Sistemul de avertizare sonora va poate fi de folos atunci cand doriti sa le sesizati oamenilor sau animalelor ca va apropiati. Nu va bazati insa niciodata doar pe reactia pe care o asteptati voi de la cel avertizat
  6. Banalele ace de siguranta va pot salva din impas atunci cand pantalonii va sunt prinsi in mod repetat in cuiul de la pedala. E bine sa aveti cel putin doua astfel de ace la dumneavoastra.
  7. Cand carati greutati aveti in vedere faptul ca bicicleta s-ar putea sa se comporte diferit. O plasa amplasata pe ghidon, sau o geanta carata pe o parte, va poate schimba centrul de greutate.

 

 

 

sfaturi de la pedaleaza.ro

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate