Scrisoare deschisă primarului din Sânpetru

Scrisoare deschisă primarului din Sânpetru

Am primit la redacție următoarele rânduri, transmise public primarului comunei Sânpetru, Marian Arhire. Un locuitor al comunei solicită edilului luarea de urgență a măsurilor neceare, având în vedere faptul că incidența privind infectarea cu coronavirus este cea mai mare din județ și este în creștere, iar pe plan local nu se iau măsuri.

Scrisoare deschisă către primarul comunei Sânpetru

Având în vedere criza sanitară cu care ne confruntăm, vă solicit luarea următoarelor măsuri în cel mai scurt timp:

1. Înființarea și operaționalizarea de urgență a Comutetului local de situații de urgență, ținând cont de criza prin care trece comuna Sânpetru in acest moment. Există un comitet , dar e doar pe hârtie și are doar scop electoral.

Alte articole:   Partidele și persoanele care au intrat în competiția pentru Consiliul Județean Brașov

2. Constituirea fondului local de urgență pentru ajutorarea celor ce sunt in carantină, sursa fiind bugetul local, in locul alocării fondurilor către înființarea poliției locale.

3. Avem peste 300 de oameni aflați in carantină la domiciliu, oameni care sunt in imposibilitatea aprovizionării cu cele necesare traiului decent. Drept urmare , punctele 1 și 2 sunt pe deplin justificate legal, moral și umanitar.

4. Întocmirea de urgență a planului local de acțiune umanitară privind sprijinirea celor aflați in carantină, in vederea evitării unei crize umanitare de proporții. Se vor lua in considerare punctele de vedere și capacitățile de la Asistență Socială.

5. Asumați-va faptul că sunteți primar, pentru că de aceea ați candidat, sperăm, nu doar în interes propriu, iar dacă sunteți depășit de situație și evenimente, ascultați și propunerile și soluțiile care vin din partea societății civile.

Alte articole:   Tradiții în Joia Mare din Săptămâna Patimilor

Adrian Dumitru Buzatu

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate