Penibil: directorul Coronei a reclamat la Poliție dispariția unor contracte care nu erau furate!

Penibil: directorul Coronei a reclamat la Poliție dispariția unor contracte care nu erau furate!

Neștiința, prostia și ridicolul și-au dat mâna în managementul de la CSM Corona, instituție publică aflată în subordinea Consiliului Local Brașov și la care, în această perioadă, la solicitarea directorului Radu Miclăuș (instalat în funcție cu surle și trâmbițe de primarul Allen Coliban), are loc un control de audit efectuat de o echipă de la Biroul Audit Public Intern din Primărie.

Directorul nu recunoaște auditul pe care el însuși l-a comandat

Să ne amuzăm un pic, dacă tot suntem la audit. Culmea, deși el însuși a comandat auditul, directorul ajuns de la USR Diaspora la conducerea clubului brașovean le-a uimit pe doamnele aflate în control cu ale sale „cunoștințe” într-ale administrației publice.

Într-una din zile, nici mai mult, nici mai puțin, el le-a spus senin acestora că nu recunoaște controlul pe care ele îl fac pentru că, de fapt, el a solicitat Primăriei un „audit extern”, nu unul intern. Habar n-avea omul că în instituțiile publice, așa cum este și clubul sportiv al orașului, controlul financiar este efectuat intern, de compartimentul de resort al autorității publice superioare, sau extern, de Curtea de Conturi.

Reclamație la Secția 3 de Poliție Brașov

Dar, să revenim la subiectul nostru. Ei bine, în timpul controlului, nu s-au găsit contractele de activitate sportivă încheiate de Corona cu doi hocheiști străini de la echipa de seniori: Chase Schaber (Canada) și Konstantin Chernyuk (Rusia). Panică în club, vezi Doamne, contractele ar fi fost văzute în club, dar dispăruseră, practic fuseseră „furate” de cineva din biroul unde s-a mutat și lucrează echipa de control.

Și atunci, ce i-a trecut directorului prin cap: cum incinta este supravegheată video, a făcut o reclamație la Secția 3 Poliție. Vă dați seama ce atmosferă de suspiciune și nesiguranță s-a instalat în club, între personalul angajat!

2 antrenori și 2 persoane din administrația clubului au părăsit Corona

Ca o paranteză, pentru a afla climatul de lucru de la Corona, din noiembrie, de la instalarea lui Miclăuș ca director, și până în prezent 4 angajați, dintre care 2 antrenori (Marius Gălățanu – scrimă, Bogdan Giuclea – polo) au părăsit Corona. Iar șirul plecărilor nu se va opri aici, mai mulți antrenori de la diferite secții exprimându-și dorința să plece după încheierea sezonului competițional actual sau la finalul contractelor, multe expirând în perioada următoare.

Nemulțumirile sunt numeroase, dar acesta este un subiect aparte, pe care îl vom aborda cu altă ocazie. Multe dintre ele au fost cuprinse în interpelarea pe care viceprimarul Sebastian Rusu, în numele grupului PNL, a făcut-o în ședința ordinară de Consiliu Local de săptămâna trecută, când a solicitat încetarea contractului de muncă al directorului.

Ancheta a început, iar contractele stau frumos, uitate la Federație

Înapoi, la contractele „dispărute” și la „profesionalismul” conducătorilor clubului Corona, recte Radu Miclăuș și Arpad Mihaly, coordonatorul secției de hochei. „Cât despre Arpad Mihaly, eu am mare încredere în profesionalismul său”, spunea Miclăuș în presa locală, recent.

Normal, polițiștii secției de la Secția 3 și-au început investigația.

Însă, unde sunt contractele, cine le-a furat, cum au dispărut? Ei bine, contractele „dipărute” stau bine-mersi la Federația Română de Hochei pe Gheață, de unde „Arpi” Mihaly a uitat să ia înapoi două rânduri (din trei) de exemplare, câte unul pentru club, respectiv pentru fiecare sportiv, după înregistrarea la forul de specialitate.

Păi era la mintea cocoșului că documentele erau la federație, că dacă n-ar fi ajuns acolo, cei doi hocheiști străini ai „lupilor” nu ar fi avut drept de joc. Or, ei au jucat și în campionat, și în Erste Liga. Așadar, dragi brașoveni și cititori, la Corona se „fură mult curent”, nu se fură acte.

De urmărit cum va justifica directorul Coronei „inducerea în eroare a organelor judiciare”, faptă pedepsită de Codul Penal (articolul 268) cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, în funcție de gravitatea faptei.

Ce măsuri vor fi luate împotriva lui Arpad Mihaly pentru neglijență în serviciu?

Cum a ajuns Radu Miclăuș director la Corona Brașov?

În Consiliul Local mai întâi s-a cerut sancționarea, apoi și demisia directorului de la Corona.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate