EXCLUSIV Trei bulgari cu acte false au vrut să tragă țepe caselor de schimb valutar

EXCLUSIV Trei bulgari cu acte false au vrut să tragă țepe caselor de schimb valutar
Trei bulgari, cu acte false de Belgia, au încercat să tragă o țeapă de câteva mii de euro la o casă de schimb valutar. Inițial, aceștiau au încercat să dea mai multe lovituri la casele de schimb din Brașov.

Ei mergeau să schimbe o sumă mare de bani, de genul 10.000 de euro, dar la numărătoarea bancnotelor de către casiere ieșeau lipsă câteva bancnote. Cereau banii înapoi să îi renumere, moment în care adăugau bancnotele lipsă, la vedere, dar sustrăgeau din teancul de bani o sumă și mai mare de bani. Metoda nu este nouă: se numește „șmen“ sau „maradona“.

Vigilența casierelor din Brașov i-a împiedicat să tragă țepele. Mai mult, casele de schimb valutar s-au anunțat între ele și astfel nu au mai putut opera în muncipiu.

16.25 În casa de schimb valutar de la Codlea au intrat doar doi dintre bulgari. Întrebați cum au ajuns la Codlea, de polițiști, au răspuns că… pe jos, iar unul dintre ei a venit „cu autobuzul“. După ce le-au găsit cărtile reale de identitate, unul dintre polițiști si-a amintit că a văzut un autoturism Audi cu numere de Varna, de Bulgaria, parcat la câțiva pași  de casa de schimb valutar. Acolo l-au gasit pe al treilea bulgar cu acte de „belgian“, iar la percheziția mașinii a mai fost găsită o carte de identitate falsă, ascunsă la una din roțile din spate. Asupra bulgarilor și în mașină a fost găsită o sumă foarte mare de bani, în lei și valută.

Alte articole:   De astăzi RATBV reia cursa pe traseul 100!

Mașina a fost sigilată și se află în fața sediului Poliției Codlea, iar indivizii au fost trimiși pentru cercetări la Făgăraș. Mai mult, și Poliția din Mediaș s-a sesizat asupra acestui caz, unde două persoane cu semnalmentele bulgarilor au operat în același mod.

15.00 Din acest motiv, potrivit informațiilor obținute de newsbv.ro, bulgarii au reușit să dea o țeapă de peste 2.000 de euro la Făgăraș.  La această a doua numărătoare, individul necunoscut a „tras” o parte din bancnote cu mâna stângă, băgându-le în buzunar, după care cu mâna dreaptă a scos banii lipsă şi i-a adăugat la teanc. Convinsă că acum suma este corectă, casiera nu a mai numărat banii şi i-a înmânat individului echivalentul în lei.

Alte articole:   La mulți ani de Sfântul Andrei!

Interesant este faptul că bulgarii au încercat să tragă țepe la casele de schimb valutar Victoria Exchange (două în Brașov, cea din Codlea și cea din Făgăraș)

De la Făgăraș, bulgarii au venit la Codlea. Numai că, aici, casiera a numărat de fiecare dată banii primiți, iar când le-a controlat cărțile de identitate cu lampa flurescentă a observat că sunt false. A alarmat imediat Poliția, care a racționat foarte prompt la apel. Până la venirea oamenilor legii, bulgarii au început să facă tărăboi, să-și recupereze banii și actele, au început să dea cu pumnii și picioarele în geamurile casei de schimb valutar și să distrugă ce era în jur.

Alte articole:   Strategii de perfecționare a unei culturi organizaționale sănătoase în compania ta

În urmă cu două săptămâni doi tineri au fost reținuți în Gara CFR Brașov, când au încercat să plaseze o bancnotă falsă de 50 de euro.

Dacă ai văzut ceva important sau ai fotografie, scrie-ne pe contact@newsbv.ro și noi vom publica informația de la tine în cel mai scurt timp!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate