Deputatul Vecerdi, analiză pe bătaia de joc a bugetului pentru sănătate din municipiul Brașovbraspv

Deputatul Vecerdi, analiză pe bătaia de joc a bugetului pentru sănătate din municipiul Brașovbraspv

Deputatul PNL Cristina Vecerdi a criticat joi, într-o conferință de presă, alocările bugetare la capitolul sănătate, din bugetul municipiului Brașov.

„Am deschis site-ul Primăriei Brașov și m-am uitat pe buget, la zona unde am expertiză tehnică, la infrastructura pentru sănătate (Vecerdi este medic de urgență, a condus UPU la Spitalul Județean Brașov – n.r.). Există un proiect prin PNRR, Spitalul de Boli Infecțioase, de care trebuie să ne bucurăm. Dar dacă ne uităm pe cifre, apar doar 0,91 milione de lei pentru infrastrucutra în sănătate la standarde moderne!”

Vecerdi a mai punctat și despre Spital Clinic Regional de Urgență cu care Coliban și USR își fac reclamă periodic, dar fără să se întâmple nimic notabil. „Se știe că (spitalul regional – n.r.) nu a fost ideea acestei adminsitrație, a fost preluat. Studiul de prefezabilitate prevedea foarte clar cum trebuie să arate un astfel de spital și s-a ținut proiectul pe loc. Părerea experților din UE este că nu mai merg spitale mamut, iar proiectul initial prevedea extinderea rețelei de asistentă medicală primară. Aceasta din urmă e foarte slab reprezentată, dar extindere acesteia poate scădea numărul de internări”.

Administrația USR – Coliban lasă în paragină staționarele Tractorul și Astra

„În cele 0,91 milioane de lei sunt integrate centrele medicale de permanență în cartiere, care să fie amenajate în centralele termice. Am făcut înainte de martie 2020 o solicitare de transformare a acestor centrale termice în centre de asistență medicală. Se pare că cererea mea a fost pierdută prin sertare. Abia după 3 ani văd că se încearcă punerea ei în practică”, a remarcat deputatul liberal. Amintim că solicitarea a fost făcută pe vremea când Vecerdi era consilier local, imediat după alegerile locale.

Alte articole:   Săptămâna Patimilor. Ce simbolizează fiecare zi

„Compar acest buget cu cel al Consiliului Județean, de 80 de milioane de lei, pentru sănătate. Poate acest buget (de la municipiu – n.r.) ar fi trebuit ajustat mai bine. Anumite clădiri, precum staționarele Tractorul și Astra, aflate în proprietatea Primăriei, ar fi putut fi reabilitate din timp și să beneficieze de absorbție de fonturi europene”, a precizat Vecerdi.

Specialistul în medicină de urgență face referire la faptul că administrația locală nu a fost de acord să cedeze clădirile către Consiliul Județean. Din această cauză, Consiliul Județean nu a putut de pune proiecte pentru accesarea de fonduri nerambursabile, pentru modernizarea celor două unități medicale.

Alte articole:   Duminica Floriilor

Distribuie dacă îți place!