Delirul managementului USR-ist de la Corona continuă: Coliban dă secția de handbal pe mâna unui dubios de București, acuzat de multe nereguli

Delirul managementului USR-ist de la Corona continuă: Coliban dă secția de handbal pe mâna unui dubios de București, acuzat de multe nereguli

Scandalul de doping din 2019 în care a fost implicată întreaga echipă de handbal senioare a clubului Corona Brașov, cu doctor și conducere cu tot, a lăsat urme adânci, care rămân deschise, în continuare, pentru o bună perioadă. Despre procesele și dosarul penal deschis in rem după tărășenia de atunci am scris aici.

Reluarea activității la nivel de senioare s-a dovedit a fi un fiasco total, ce a culminat cu ratarea promovării în Liga Națională și cu un nou scandal.

Cât despre sezonul 2021-2022, perspectivele sunt sumbre și ca prezență în clasament, însă mai ales ca joc. Corona (19 puncte) se află în prezent pe locul 3, după favorita la promovare, CSM Galați (21 p) și ocupanta poziției secunde, Neptun Constanța (20 p), dar și cu Unirea Slobozia (19 p) și HCF Piatra Neamț (18 p) în ceafă.

În tot acest context deplorabil în care a ajuns echipa de handbal a Brașovului, ca tot clubul Corona și sportul ce sunt conduse de politrucii de la USR și habarniștii impuși de primarul Coliban, pentru ca tacâmul să fie complet, ne trezim acum, la început de an, cu încă o năstrușnicie de-a „pricepuților”. Era ea ticluită de ceva timp, iar acum se va produce.

Radu Iliescu a ajuns arbitru internațional cu mare scandal

La insistențele președintelui Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, Allen Coliban îl aduce la conducerea secției de handbal pe un dubios de București, controversat până peste cap și acuzat de multe nereguli. Arbitru până deunăzi, Radu Iliescu va apărea de săptămâna viitoare ca și coordonator al handbalului de la CSM Corona.

Individul care a ajuns arbitru internațional după un scandal de proporții, în care regulamentul a fost falsificat, subiect căruia presa sportivă i-a acordat spații largi, nu este recomandat de absolut nimic pentru acest rol. În afară, bineînțeles, de mișmașurile la care poate apela prin colegii arbitri și oamenii din sistemul FRH.

A făcut un „masacru”, într-o „zi neagră pentru arbitrajul românesc”

Iliescu iese din arbitraj pe ușa din dos și ajunge la Brașov, după un alt scandal în care a fost personaj principal, ca arbitru ce a făcut „varză” meciul de Ligă dintre HC Zalău și SCM Râmnicu Vâlcea. Alături de colegul de brigadă, Doru Manea, Iliescu a fost acuzat de oficialii de la Vâlcea că a înfăptuit un adevărat „masacru, în care au fost anumite faze de o violență rar întâlnită pe un teren de handbal”.

„Consider că a fost o zi neagră pentru arbitrajul românesc și că acești doi arbitri nu fac nici pe departe cinste ecusonului EHF, iar pe viitor astfel de arbitri și arbitraje să dispară. Este păcat ca niște arbitri să strice ceea ce cluburile și FRH încearcă să facă, unul dintre cele mai tari campionate din lume”, au strigat conducătorii de la SCM Râmnicu Vâlcea. Dorința lor s-a împlinit: Iliescu dispare din arbitraj, însă, hocus-pocus, apare la Corona Brașov!

„Prezidentele” Dedu (își) securizează votul Coronei

Proștii nu dispar, ci se schimbă – spune o veche vorbă din popor. Pe acest principiu marşează și „prezidentele” Dedu în relația cu primarul Brașovului, „curlingistul” care a uitat cu totul de moralitate, transparență, chibzuință în administrarea banului public sau depolitizarea sportului și a fost atras de mirajul susținerii cu orice chip din spatele culiselor, pentru a reașeza Corona în Liga Națională.

Dacă nu se poate o promovare pe linie sportivă, atunci să fie una coordonată de la „butoane”. Cine va plăti? Ca și altădată, „alimentarea” se va face tot cu banul public, cu banii brașovenilor. Sume importante s-au decontat din fondurile Brașovului prin Corona pentru protocoalele VIP de la ARO Palace, unde se „udau” descinderile sub Tâmpa ale federalilor conduși de Dedu (de exemplu, la Supercupa României).

„Curea de transmisie” între Dedu și Allen Coliban este și Lorand „Boți” Balint (omul de casă al USR), tipul cu „dacificarea sportului românesc” și alte idei trăznite, precum și cu haioasa strategie de sport a municipiului Brașov – acele desene animate de-o calitate îndoielnică.

Așadar, pe lângă apartenența la grupul de „băieți buni”, Iliescu a fost trimis la Brașov de Alexandru Dedu ca „agent de influență” și pentru a-și securiza votul la alegerile din (probabil) februarie, pentru conducerea Federaţiei. Că s-au crucit oamenii și mai că s-au învinețit la coate când au văzut cine a fost reprezentantul Coronei la ultima Adunare Generală a FRH, de la sfârșitul anului trecut.

Mai ales că directorul userist Radu Miclăuș s-a și dat singur în primire, când s-a declarat, în repetate rânduri, susținător al Narcisei Lecușanu, mai vechea contracandidată a lui Dedu la poziția de președinte al FRH.

„Gânduri de performanță”, ca la orice început

Contactat telefonic de NewsBv, Radu Iliescu (40 ani) a confirmat informația noastră: „În acest moment, pot să vă spun că o să vin la Brașov. Venim cu gânduri să creștem echipa și clubul, venim cu gânduri de performanță. În principiu, voi fi acolo săptămâna viitoare, luni sau marți”.

Alți doi impostori cu fluier la Bacău

Sub titlul „Alți doi impostori cu fluier la Bacău”, Bacăul Sportiv a relatat despre cum a arbitrat Radu Iliescu (foto dreapta) un meci:

„După ce, cu patru luni în urmă, Comisia Centrală de Arbitri a trimis doi măscărici (Răzvan Dinu şi Theodor Şerbu) care au făcut praf meciul Știința – Dinamo, oficialii FRH au recidivat la partida cu CSM Satu Mare. Tot cu doi bucureșteni. De data asta, purtători (ilegali) de ecuson EHF, numiții doru manea și radu iliescu. Fiind a doua oară când fluierașii din capitală ne fură ca-n codru, deja miroase a intenție. Iar dacă Dinu și Șerbu au mai greșit și în detrimentul oaspeților, manea și iliescu au încercat PE FAȚĂ să ”ne facă”. E clar că sătmărenii n-au nicio legătură cu jalnicul show al butoaielor cu fluier, așa cum e la fel de clar că băieții au venit la Bacău cu temă. Altfel nu se explică greșelile elementare comise de cuplul bucureștean, cum ar fi nesancționarea unor forțări în atac evidente, pași, dublu driblinguri, aruncări de la 7 metri dictate după ureche și mereu cu alte unități de măsură, atacuri prelungite ale oaspeților dincolo de orice limite de bun simț și așa mai departe.

Dacă asemenea exemplare scapă nesancționate și ne mai reprezintă și în Europa, vai de handbalul nostru!”.

Corona, ciuca bătăilor în ultimele 6 jocuri

Ultimele rezultate ale senioarelor de la Corona: 6 înfrângeri pe linie, în meciurile amicale disputate înaintea vacanței de sărbători. Bani publici, banii Brașovului, aruncați pe geam, pardon, pe cazări, masă și transport, în contextul în care orice antrenor serios, cu o minimă experiență, nu ar fi angajat jocuri de verificare cu adversari mult mai puternici, într-o perioadă ca aceasta.

De la ultima partidă oficială de campionat a Coronei (14 noiembrie) trecuse mai bine de o lună de zile, jucătoarele avuseseră după meciul cu ACS Școala 181 SSP București o vacanță de vreo 2 săptămâni, iar întoarse la antrenamente, în prag de sărbători, sportivelor pregătite de Alin Bondar numai capul la handbal nu le-a stat.

Care au fost necesitatea și oportunitatea acestor întâlniri? Dumnezeu mai știe… Bine că „balta” Brașovului, pardon, CSM Corona Brașov, clubul finanțat integral de la bugetul public al municipiului, adică din banii brașovenilor, are „pește” de dă și pe dinafară, după cum se vede.

Gloria 2018 Bistrița-Corona Brașov 34-22;
Gloria 2018 Bistrița-Corona Brașov 36-28;
„U” Cluj-Corona Brașov 26-25;
CSM Deva-Corona Brașov 26-22;
SCM Craiova-Corona Brașov 30-27;
SCM Craiova-Corona Brașov 36-20.

ÎN CÂTEVA ZILE: Caterincă maximă cu Radu, trăsnitul Coronei! Se întâmplă într-o INSTITUȚIE PUBLICĂ din ROMÂNIA, aflată în subordinea Consiliului Local Brașov. Detalii de „NOAPTEA MINȚII”!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate