blog-logo

Brașov Marathon, „afacere” marca USR pentru oamenii de partid ai lui Coliban, care promitea depolitizarea sportului

Brașov Marathon, „afacere” marca USR pentru oamenii de partid ai lui Coliban, care promitea depolitizarea sportului

Aproape 1.400 de concurenți vor participa la cea de a noua ediție a concursului de alergare montană Brașov Marathon se va desfășura în acest week-end. Pentru prima dată, cursele vor avea loc pe parcursul a două zile, respectiv 16 și 17 iulie.

Vor fi trei curse: cros – 9 km, semimaraton – 21 km și maraton –  Până în prezent, la cele trei competiții din cadrul maratonului – cros, semimaraton și maraton – 38 km, iar organizatorii au anunțat că s-au înscris aproape 1.400 de participanți. Competiția este organizată de Clubul pentru Protecția Naturii și Turism (CPNT), cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

„Crosul este recomandat începătorilor. Este un traseu relativ accesibil, urcă din Piața Sfatului pe drumul serpentinelor până pe vârful Tâmpa, apoi coboară pe forestier în Răcădău și  ocolește masivul înapoi către Piața Sfatului. Semimaratonul este o cursă intermediară, pentru cei ce aleargă de cel puțin un an, se antrenează ceva mai mult față de începători, are și o distanță mai mare, de 21 de kilometri, și parcurge de două ori urcarea spre vârful Tâmpa pe diferite trasee și înapoi, finish-ul fiind tot în Piața Sfatului. Iar maratonul este proba cea mai lungă a noastră, are 38 de kilometri distanță, o diferență de nivel apreciabilă, de peste 2.000 de metri pozitiv. Această probă urcă inițial pe vârful Tâmpa, apoi până pe Vârful Postăvaru, la altitudinea de 1799 de metri, deci trebuie o pregătire în prealabil. Este o cursă mult mai solicitantă și nu este recomandată începătorilor”, a precizat Adrian Brănescu, președintele CPNT.

Dar cine este Adrian Brănescu? Un înfocat susţinător al lui Coliban în campania electorală, răsplătit la momentul cuvenit.

Alte articole:   Imaginea lui Coliban pe Facebook ne costă peste 21.000 de lei din bani publici într-o lună. Să curgă șampania...

La ediția din acest an va mai fi crosul pentru copii și nici cel pentru persoane cu dizabilități, organizatorii spunând că au renunțat anul acesta la cele două curse din cauza coronavirusului.

Startul, în ambele zile, va fi dat în Piața Sfatului. Astfel, în 16 iulie, sportivii vor pleca în cursa de cros, la ora 17.00, iar sâmbătă, 17 iulie, se va da startul cursei de maraton (la ora 8.00) și a celei de semimaraton (ora 10.00).

 • Cros – Distanța parcursă: 9 km, cu punct maxim Vf. Tâmpa, cu o diferență de nivel, pozitivă, de 369 de metri. Numărul maxim de participanți acceptat este de 580 de alergători. Circulația între Poarta Ecaterinei și Aleea Tiberiu Brediceanu va fi blocată în intervalul orar 17.00 – 17.15.
 • Semimaraton – Distanța parcursă: 21 km, cu punct maxim Vf. Tâmpa, atins de două ori, cu o diferență de nivel, pozitivă, de 1.016 metri. Numărul maxim de participanți acceptat este de 580 de alergători. Circulația între Poarta Ecaterinei și Aleea Tiberiu Brediceanu va fi blocată în intervalul orar 10.00 – 10.15.
 • Maraton – Distanța parcursă: 38 km, cu punct maxim Vf. Postăvaru, cu o diferență de nivel, pozitivă, de 2.056 de metri. Numărul maxim de participanți acceptat este de 550 de alergători. Circulația între Poarta Ecaterinei și Aleea Tiberiu Brediceanu va fi blocată în intervalul orar 8.00 – 8.15.
Alte articole:   Tânăr atacat de o viperă în Piatra Craiului. A avut mari șanse să scape cu viață

Organizatorii au luat toate măsurile necesare pentru ca această competiție să se desfășoare în condiții de siguranță, inclusiv în ceea ce privește riscul de răspândire a virusului COVID -19.

,,A trebuit să renunțăm la două curse, a trebuit să împărțim cursele, de asta am ajuns să organizăm în două zile și nu în aceeași zi, ca să păstrăm distanța necesară între participanți la startul competiției din Piața Sfatului. Vom avea două zone îngrădite special amenajate pe pentru acces, și fără spectatori la start, din păcate. Vă invităm cu mare drag, mai ales brașovenii, să vină pe traseele turistice din jurul Tâmpei sau chiar în străzile adiacente din centru, unde pot susține participanții”, a declarat la conferinţa de presă a Primăriei coordonatorul competiției, Mihaela Scântei, şi ea susţinătoare a actualului edil în campania electorală.

Alte articole:   Biciclist accidentat de un camion pe DN1

Ar mai trebui adăugat faptul că CPNT este organizator. Asociația Clubul pentru Protecția Naturii și Turism este o organizație neguvernamentală care acționează în sprijinul protejării mediului și încurajează turismul ecologic. Preşedintele Brănescu am stabilit că este fan Coliban, probabil pentru că şi şeful de la tineret este membru în Club

Şi ca treaba să fie clară că este o acţiune de partid, la semimaraton s-au înscris și primarul Allen Coliban și viceprimarul Flavia Boghiu.

Ca să nu uităm, Coliban a promis depolitizarea sportului. După ce a depolitizat „Corona” şi şi-a tras FC Braşov pe persoană fizică, ASC Coliban Scotch Club, și a rezolvat problema fotbalului de sub Tâmpa, acum continuăm cu depolitizarea la alergarea montană. Banii publici și ONG-urile să trăiască!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
 1. Ati mentionat undeva faptul ca evenimentul are loc in Piata Sfatului din 2012 si n-am vazut eu?
  Sau ca Primăria Brasov nu a sustinut niciodata financiar acest eveniment care poarta si promoveaza numele orasului in loc sa promoveze numele unui sponsor?
  Altfel, ca CPNTistii sunt activi in viata civică si politica a orașului stiam deja, si ma bucur ca in sfarsit oamenii buni au loc pe scenă.
  Așteptăm si zeii pesedisti la voluntariat. Ii asteptam de zeci de ani, dar se pare ca doar la bani trag.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate