Controale în piețele din Brașov

Controale în piețele din Brașov

Vineri, într-o acțiune care s-a desfășurat simultan, angajații primăriei și ai Poliției Locale au verificat modul de desfășurare a activității comerciale în cele mai mari piețe agroalimentare, Dacia și Astra. Scopul controlului a fost eliminarea comerțului ambulant ilegal care se desfășoară în jurul piețelor și verificarea modului în care producătorii și comercianții respectă prevederile legale privind vânzarea în piețele agroalimentare brașovene.

Controlul a fost efectuat de 14 echipe ale Poliției Locale și funcționari ai Primăriei Brașov, care au descins, simultan, în cele două piețe. Acest control s-a desfășurat pe trei direcții: comerțul ambulant ilegal, comerțul desfășurat de producători și modul în care agenții economici din piețe respectă prevederile legale.

În cazul producătorilor au fost verificate certificatele și celelalte documente care atestă proveniența produselor agroalimentare, afișarea prețurilor și a celorlalte elemente care asigură corecta informare a cumpărătorilor.

Și în cazul agenților economici, echipele de control au verificat toate documentele legale care le permit acestora să își desfășoare activitatea în piețele agroalimentare.

Totodată, echipele Poliției Locale au verificat și sancționat parcările ilegale din jurul piețelor, respectarea prevederilor privind aprovizionarea, construcțiile ilegale din jurul piețelor. Și cerșetorii s-au aflat în atenția echipelor de control.

În acest moment, echipele poliției locale întocmesc procesele verbale de sancționare și documentele referitoare la confiscarea produselor, iar în următoarele zile vor fi emise sancțiunile privind încălcarea legislației rutiere.

Distribuie dacă îți place!