Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă” a luat cei mai buni absolvenţi de gimnaziu

Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă” a luat cei mai buni absolvenţi de gimnaziu

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat miercuri rezultatele repartizării computerizate în licee a absolvenţilor claselor a VIII-a.

Repartizarea în licee şi colegii naţionale şi tehnice s-a făcut computerizat. Candidaţii au fost repartizaţi în baza mediei de admitere – media aritmetică între media de la Evaluarea Națională (80% din acest an) și media celor patru ani de gimnaziu (20%)-, dar şi a opţiunilor înscrise de ei în fişă.

Primii admişi, cei şase cu media 10, sunt la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”, la Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă” şi la Colegiul Naţional „Radu Negru” Făgăraş, iar ultimul intrat are 2.55, fiind admis la Liceul „Şt. O. Iosif” din Rupea.

Cele două colegii rivale îşi împart primele opt locuri – cinci „Meşotă” şi trei „Şaguna”.

Spre de osebire de anii anteriori când „Şaguna” aduna „crema” candidaţilor, anul acesta Colegiul Naţional „Meşotă” a luat „spuma”, unde linia admişilor s-a tras la media 9,26. La Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” ultima medie cu care s-a intrat a fost 8,71.

Alte articole:   15.000 de lei, ajutor de la stat pentru creşterea natalităţii în România. Partenerii străini, acceptaţi în program

Cele mai mari medii la Braşov au fost la profilurile Ştiinţele Naturii şi Matematică-Informatică. La Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă”, ultima medie la Ştiinţele Naturii a fost 9.68, la Matematică-Informatică a fost 9.57, iar la Filologie, ultima medie a fost 9.26.

La Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”, ultima medie la Ştiinţele Naturii a fost de 9.61, la Matematică-Informatică – 9.53, iar la Filologie 9.37. Totuşi, ultimul elev admis la „Şaguna”, Ştiinţele Naturii – bilingv franceză, are 8.71.

De asemenea, şi la Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil”, s-a intrat cu medii peste 9, ultimul admis având media 9,25.

Note mari au fost şi la Colegiul Naţional „Unirea” unde la Matematică-Informatică ultima medie a fost 9.11, la Ştiinţele Naturii 9.09, iar la filologie 8,82. LaLiceul Teoretic „Johannes Honterus” Brașov s-a tras linie la 8.94. Tot cu medii destul de mari s-a intrat şi la Colegiul de Ştiinţe „Grigore Antipa”, unde la Matematică-Informatică s-a tras linie la 8.99, iar la Ştiinţele Naturii la 8.80.

Alte articole:   Un deținut care pretindea că e medic a înșelat mai mulți bătrâni din București și Brașov

La Liceul „Andrei Mureşianu”, la Matematică-Informatică, ultima medie a fost 8.80, iar la Ştiinţele Naturii – 8.75. De asemenea, la Colegiul de Ştiinţe ale Naturii „Emil Racoviţă”, la Matematică-Informatică s-a tras linie la 8.75.

La Colegiul „Nicolae Titulescu” s-a intrat doar cu medii peste 8: la Matematică-Informatică – 8.43, la Ştiinţe ale Naturii – 8.21, la Ştiinţe Sociale – 8.15 şi la Filologie, 8.02.

Şapte candidaţi nerepartizaţi

Pe listele din județul Brașov se regăsesc 2742 de candidaţi, cu medii între 10.00 şi 2,55. 110 dintre candidaţii repartizaţi au intrat la liceu cu medii sub 5.00.

Anul acesta, şapte candidați au rămas nerepartizați, toţi fiind brașoveni, cu medii de 7.73 și 5.31, pentru că nu şi-au completat suficiente opţiuni, în raport cu poziţia pe care o ocupă în ierarhie. Aceștia trebuie să participe la cea de-a doua etapă de admitere, care va fi organizată numai pentru locurile rămase libere în prima sesiune – circa 370 la Braşov, înscrierile începând din 24 iulie.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate