Brașovul are, de astăzi, 11 obiecte de mobilier urban, în valoare de 40.000 de euro

Brașovul are, de astăzi, 11 obiecte de mobilier urban, în valoare de 40.000 de euro

Turiștii care ajung în Brașov, dar și localnicii pot testa, de astăzi, 11 obiecte de mobilier urban inedite, create de elevi și studenți din oraș.

Acestea pot fi văzute în 4 piațete din centrul istoric al orașului. Obiectele de mobilier sunt reprezentate de bănci, care au un design diferit de cele obișnuite.

Machetele acestora au fost realizate de către 24 de elevi și studenți din Brașov, sub îndrumarea unor arhitecti și urbaniști, în cadrul unui programul educativ de inovare denumit ,,Orașul ca Sală de Clasă’’, desfășurat în vara anului trecut.

Primăria Brașov și Agenţia pentru Managementul Energiei şi Protecţia Mediului Braşov au selectat cele mai bune idei ale tinerilor și au construit băncile după modelul machetelor.

Avem mobilier urban, avem ce ne-am dorit, ce au visat tinerii brasoveni, dar mai important de atat este ca am putut finanta un proces in care ei au experimentat, s-au jucat, au testat, ce inseamna efectiv constructia unui obiect de mobilier urban, au inteles ce inseamna bugetarea, cum se aleg materialele, cum ofertezi cum alegi un furnizor care sa iti produca acest mobilier si mai mult decat atat au inteles ce inseamna administratia publica, a declarat Leeia Mihăilă, director Agentiei pentru Managementul Energiei si Protectia Mediului Brasov.

Cele 11 obiecte au costat 40.000 de euro.

Ce pot sa va spuns si suntem foarte incantati ca ele au sunt niste pretexte pentru dialog, noi asa le-am si denumit obiecte pretext, multe dintre ele au parti mobile, forma lor poate fi adaptata, fie ca sa stai individual fie unele banci mai mari pot fi transformate dintr-o banca liniara intr-o banca circulara, unde se pot face poate si niste ore in aer liber de catre profesori, a spus Alexandru  Belenyi, arhitect.

Pentru realizarea machetei unui singur obiect au lucrat cinci elevi sau studenti.

Am stat si ne-am gandit la ce are nevoie lumea, si ne-am dat seama ca toate bancile sunt sunt fie puse la perete fie rasfirate in toata piata si am gasit niste locuri unde ne-ar placea noua sa avem niste banci, le-am facut si apoi ne-am gandit ce putem aduce in plus fata de bancile normale, si ne-a venit idea asta de banci mobile pe care le poti muta sa stai mai departe sau mai aproape, a spus Cezar Șchiopu, unul dintre elevii care au realizat machetele.

Parerile brasovenilor si turistilor sunt impartite cu privire la utilitatea acestor banci in centrul istoric al orasului.

Mie imi place tot ce este nou si nu vad sa fie un minus, cel putin le-am vazut pe cele de dupa, mi s-au parut interesante, chiar mi-au atras atentia, a spus o brașoveancă.

De aratat, arata bine, sunt interesante, designul e frumos, dar cred ca banii aia puteau investiti in alta directie mai utila, a zis o altă brașoveancă.

Obiectele de mobilier urban au fost  instalate în Piațetele Brassai, Sf. Ioan, Apollonia Hirscher și Paul Richter.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate