Și podul de la Hălmeag riscă să se prăbușească

Și podul de la Hălmeag riscă să se prăbușească

După ce sâmbătă s-a prăbuşit podul de cale ferată de la Budila, iar duminică a cedat podul de la Crihalma, rupt de aluviunile aduse de apele învolburate ale Oltului, barajul de arbori și gunoaie a ajuns la podul de la Hălmeag și există pericolul ca și acesta să fie degradat.

Din cauza nivelului crescut al Oltului și a aluiviunilor care s-au adunat la pilonii podului, acesta riscă să se rupă.

Autoritățile locale caută soluții pentru salvarea podului, la care s-a intervenit, deja, cu utilaje pentru îndepărtarea gunoaielor blocate, care amenință podul.

„Ca de obicei de 15 ani încoace vom interveni la podul de la Hălmeag, ca să ne rămână în picioare. Este pericol dacă nu îl curățăm pentru că se formează un baraj care pune presiune pe pilonii podului. Sunt depuse gunoaie la pod, pentru că ce a venit de la Crihalma s-a oprit la noi. Intervenim astăzi neapărat cu utilajele pe care le avem în dotare și poate găsesc și o mașină cu greifer“, a declarat pentru fagarasultau.ro, Cristinel Paltin, primarul comunei Șercaia.

Potrivit  stirileprotv.ro,un utilaj a reuşit temporar să cureţe locul dar nu este exclus să să adune şi alte aluviuni. De altfel, pe această porţiune a raului Olt hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de inundaţii valabilă până marți la ora 16.00.

Foto: stirileprotv.ro

Distribuie dacă îți place!