VIDEO Momentul în care se prăbușește pasajul feroviar peste Tărlung la Budila

VIDEO Momentul în care se prăbușește pasajul feroviar peste Tărlung la Budila

 

16.23 Podul de calea ferata peste Tărlung, de la Budila a fost rupt de apele Tarlungului.

Podul respectiv se afla pe sectie CF neinteroperabila Hărman – Întorsura Buzăului, care este administrata de gestionarul privat -RCCF Trans. Circulatia pe acesta sectie a fost inchisa la ora 16.10

15.39 12 gospodării din Zărnești au fost a1fecate de ape. VIDEO AICI!

14.44 Iată cum arătau străzile din Săcele în timpul inundației, AICI!

13.45 Situatia intervențiilor in desfășurare este următoarea: Brasov – Stupini – 5 case inundate, Budila – 15 gospodarii, 1 drum afectat, Zărnesti-12 gospodării, Purcareni – mai multe gospodării efectate, Zizin- 14 gospodarii, Tarlungeni- strada inundata mai multe gospodării afectate, Maierus – mai multe gospodării afectate, Sohodol – 2 case, Săcele-1 magazin inundat si 4 case. Au fost probleme si in Râșnov, acolo au intervenit cei de la S.V.S.U. Râșnov. In Cheile Râșnoavei și pe Glăjărie.

11.10 În Tărlungeni apa a acoperit strada principală din localitate.

10.35 La această oră, ISU intervine pentru înlăturarea efectelor inundațiilor, după cum urmează: Sacele – Garcini – strada Pajisti inundata, Zizin – 12 curti si 1 casa, Purcareni – 4 case, Zărnesti- subsol spital si 8 gospodarii, Predelut – o casa, Sohodol – 4 case.
„Acționăm cu 22 de motopompe ( transportabile, remorcabile, de mare capacitate) si peste 100 de ofițeri si subofiteri”, a precizat prutătorul de cuvânt al ISU Brașov, Luiza Dănilă.

Alte articole:   Cursuri non-formale pentru vârstnicii brașoveni, în cadrul proiectului „Academia Seniorilor“

7.00 Ploile abudente căzute în ultimele 24 de ore încep să creeze probleme și la Brașov. Azi-noapte, după miezul nopții, pompierii militari au intervenit pentru salavarea a o mie de oi la Mândra, operațiune încheiată cu succes până la primele ore al zilei. Este vorba despre aceeași stână afectată și acum câteva luni de creșterea apelor la acumularea de pe Olt.

A intervenit detasamentul Făgăraș, cu 20 de subofițeri, 1 ofițer, 2 bărci și scafandri de la Sectia Victoria și încă o barca cu 5 subofițeri.

Tot în cursul nopții, au fost probleme în Zizin, unde Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov a intervenit cu 2 motopompe pentru a scoate apa din case, la Purcareni au fost niste curti inundate și un subsol de casa în cartierul Noua.

Potrivit reprezentanilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, pompierii au fost chemaţi, vineri, să intervină pentru îndepărtarea apei acumulate în subsolul Spitalului Orăşenesc Zărneşti.

„Intervenim la Spitalul Zărneşti, la subsolul acestuia. Este apă în casa liftului. Se acţionează cu două motopompe care evacuează apa. Intervenim şi la rampa de alimentare a unui supermarket, cu o motopompă”, a declarat Luiza Dănilă, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov.

Drumarii au interzis circulația pe DN73A, între Poiana Mărului și Șercaia

Purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, Robert Elekes, a anunțat că s-a decis închiderea DN 73A, între Poiana Marului si Sinca Noua, de la ora 9.00 – 18.00, din cauză că pârâul s-a umflat în zonă și a acoperit carosabilul. O decizie similară s=a luat și pentru DN11B, în Harghita.

Alte articole:   Concluziile autopsiei în cazul celor doi bebeluși din Apața

Avertisment de la hidrologi

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Târlung – bazin mijlociu şi inferior,  județele Braşov şi Covasna.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinul inferior al râului Târlung, în zona de confluenţa cu râul Negru (zona localităţii  Băcel).

Distribuie dacă îți place!
Loading...
  1. Rezultatul managementului PSD de la SGA Brașov. Asta se întâmplă când niște politruci diletanți comandă manevrele de la barajul Tărlung.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.