VIDEO Război total la Roman SA

VIDEO Război total la Roman SA

Roman SADe două zile ograda societății Roman SA a ajuns mai în glumă, mai în serios, un teatru de război, între oamenii de pază și muncitorii din uzină, pe de o aprte, și reprezentanții Asociației Pro Roman, reprezentată de omul de afaceri Ioan Olaru, și ai micilor acționari, reprezentați de Mircea Sevaciuc.

Și ieri și astăzi, mașini de Poliție și ale Jandarmeriei au staționat în fața intrării principale ale uzinei, trupele de intervenție rapidă fiind pregătite dacă lucrurile degenerează, cum s-a întâmplat vineri.

Vineri a început ziua cu ameninţări, busculade şi lovituri la poarta uzinei Roman. Au sărit la bătaie  oamenii afaceristului lui Ioan Neculaie, care a căpușat și a băgat în faliment uzina, iar acum nu se lasă, deși există o sentință definitivă a instanței, să elibereze uzina de unde încă mai vrea să tiae fier vechi.

Alte articole:   Opt trasee tematice amenajate de Centrul pentru Protecția Naturii și Salvamont Covasna

Ordinele lui Neculaie au fost clare: trebuie opriți prin orice mijloace, inclusiv prin forță, orice reprezentant al noului proprietar. Scandalul a fost pe măsura intereselor lui Neculaie. Doar venirea rapidă a polițiștilor și a jandarmilor a calmat spiritele.

La un moment dat, a venit și Ioan Olaru la uzină, după incident. El susține că tot ce dorește este inventarierea halellor de producţie care îi aparţin, conform sentinței definitive şi executorie a instanţei. Circula a fost de nedescris. Oamenii lui Neculaie țipau ca istericii și au chemat mucntiroii din uzină, înarmați cu răngi, să-i dea afară din societate pe oamenii lui Olaru.

În cele din urmă, un comitet al proprietarilor de drept a intrat în uzină, iar peste noapte au rămas în societate, în sala de Consiliu, Mircea Sevaciuc și un bodyguard din partea lui Olaru. Li s-a spus răspicat că dacă vor să mănânce, să iasă din uzină, dar înapoi nu mai au ce căuta.

Alte articole:   Prima ediție a festivalului de artă „Film în Sat”, la Întorsura Buzăului

„Nu m-au speriat comuniștii în 15 noiembrie 1987 când am ieșit în stradă, nici securiștii pe urmă, nu mă sperie nici Neculaie cu toate gorilele lui. De aici mă scot cu forța doar cu picioarele înainte“, a declarat pentru newsbv.ro Mircea Sevaciuc.

În cele din urmă, lucurile s-au calmat pentru moment, reprezentanții lui Neculaie promițând că luni dimineață vor permite acfcesul comisiei de inventariei, formată din șapte peroane, al cărei președinte este Mircea Sevaciuc, acesta din urmă părăsine și el platforma de la Roman SA.


Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate