VIDEO Proiectul „Liderii de mâine”, la ediția a patra

VIDEO Proiectul „Liderii de mâine”, la ediția a patra

Asociaţia Femeilor de Afaceri şi a Femeilor Conducătoare de Întreprinderi Brașov (AFAFCI), membră a Coaliției Asociațiilor Femeilor de Afaceri din România (CAFA) a lansat marți, 4 decembrie 2018, proiectul „Liderii de mâine Brașov”, ediția a IV-a.

Obiectiv: educarea tinerilor în spiritual apartenenţei la comunitatea locală braşoveană, prin informarea lor cu privire la „mecanismul de funcţionare” al acesteia şi conştientizarea lor despre implicarea civică.

Beneficiarii direcți: elevi de clasa a XI-a din cinci colegii și licee din județul Brașov, respectiv Colegiul de Științe „Grigore Antipa” Brașov, Colegiul „Emil Racoviță” Brașov, Liceul Teoretic „George Moroianu” Săcele, Colegiul Național „Radu Negru” Făgăraș și Liceul Teoretic „Ioan Pascu” Codlea.

În urma unui proces de selectare, elevii vor participa la sesiuni de pregătire conţinând următoarele module tematice: Administraţie Publică Locală și Turism, Economic și Sănătate, Educaţie și Cercetare, intercalate cu sesiuni de dezbateri și leadership. Domeniile alese reprezintă componente de bază ale comunităţii brașovene.

Alte articole:   Fostul viceprimar Costel Mihai, la Culisele Zilei cu Sebastian Dan

Sesiunile de pregătire se vor desfăşura pe o perioadă de şase luni, în fiecare lună fiind programat unul din modulele tematice mai sus amintite. Intervalul Proiectului este cuprins pe durata anului şcolar, iar ediţia a patra va fi implementată începând cu anul şcolar 2018- 2019.

La sesiunile de pregătire vor participa reprezentanţii instituţiilor locale care vor fi principala sursă de informaţii în întâlnirile cu elevii. În cadrul acestor întâlniri se încearcă clarificarea rolului fiecărei instituţii şi aria sa de acţiune. Astfel, viitorii lideri comunitari vor avea cunoşţinţele necesare pentru a porni un dialog coerent între comunitate şi actorii publici, pe diferite probleme, în funcţie de specificul fiecărei instituţii.

„Esenţa proiectului este crearea unui grup critic care să pornească acest dialog.  Rezultatele preconizate se referă la dezvoltarea spiritului comunitar în rândul generaţiei tinere. Obiectivul este ca elevii participanţi la proiect să influenţeze comunitatea din care provin, la început, la nivel de liceu, în rândul colegilor şi mai apoi în cadrul familiei şi a grupului de prieteni. De asemenea, atragerea în acest proiect a mai multor instituții/organizații, atât publice cât şi private, generează o abordare pro-activă a implicării cetăţeanului în procesul de luare a deciziilor la nivel local”, spune președintele A.F.A.F.C.I., Carmen Mezei.

Proiectul „Liderii de mâine Brașov” se doreşte a fi un  eveniment important în viaţa comunităţii braşovene, un model de parteneriat între membrii societăţii  civile  şi instituţiile administrative.

Alte articole:   VIDEO Transfăgărăşanul ar putea fi deschis circulaţiei cu mult înainte de 1 iulie, anunţă DRDP Braşov

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate