Trai, neneacă, pe banii statului

Trai, neneacă, pe banii statului

Prefectul Mihai Mohaci a dezvăluit astăzi, într-o conferinţă de presă, cum se risipesc banii statului de către unii şefi de instituţii publice. Este vorba despre chiriile pe care le plătesc unele instituţii pentru a funcţiona în actualele sedii. Este vorba despre plata unor chirii cu mult peste nivelul pieţei imobiliare, şi asta în contextul în care există spaţii ale statului, funcţionale şi goale.

În urma controalelor Prefecturii, în topul risipirii banului public sunt trei instituţii care au cu totul 17 angajaţi, pentru care se plătesc lunar chirii  de peste 10.000 de lei. Astfel, Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii are 10 angajaţi şi plăteşte o chirie lunară de 5.200 de lei, pentru un spaţiu în Tractorul (mai precis la acel laborator de afaceri, coordonat de Doru Dima, cel care s-a ocupat în tecut de campania PDL şi a primarului George Scripcaru).

Alte articole:   Fostul viceprimar Costel Mihai, la Culisele Zilei cu Sebastian Dan

De asemenea, Autoritatea Rutieră Română, Agenţia Teritorială Braşov funcţionează în două apartamente, cu şase angajaţi, şi plăteşte o chirie de 1.700 de euro (!), pentru un spaţiu central, iar Agenţia Domeniilor Statului – filiala Braşov, are un singur angajat, pentru care se plăteşte o chirie lunară de 2.200 de lei, pentru un sediu în centrul oraşului.

„Nu este firesc să se cheltuie atâţia bani cât timp există spaţii curate, funcţionale, unele chiar dotate cu birouri, pe strada Turnului, unde a exista un punct de lucru al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă“, a declarat pentru newsbv.ro prefectul Mihai Mohaci.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate