Tips & tricks ca să scapi de stresul de peste zi

Tips & tricks ca să scapi de stresul de peste zi

Stresul de zi cu zi poate fi dificil de gestionat, mai ales atunci când ai multe responsabilităţi şi un program încărcat. Din păcate, stresul afectează din ce în ce mai multe persoane, indiferent de vârstă, ocupaţie sau stil de viaţă.

Pentru a avea grijă de sănătatea ta şi a manageria cât mai eficient stresul, ai nevoie de o rutină echilibrată, care să includă şi mici pauze binemeritate.

Iată câteva tips & tricks pentru a scăpa mai uşor de stresul de peste zi:

Introdu sportul în rutina ta

Atunci când hotărăşti să te apuci de sport, iei o decizie benefică atât pentru sănătatea corpului tău, cât şi pentru starea ta psihică. Sportul te poate ajuta să scapi de stres şi să uiţi de grijile de peste zi. Este o idee minunată să incluzi sportul în rutină ta zilnică, iar dacă acest lucru nu se poate, optează pentru câteva antrenamente pe săptămână. 

Dacă ai timp la dispoziţie, poţi opta pentru tenis, înot, dansuri, fitness sau chiar aerobic după o zi de muncă. Găseşti o mulţime de opţiuni când vine vorba de astfel de sporturi, la preţuri pentru toate bugetele.

Desigur, mai există şi varianta de a face sport acasă. Poate fi o super soluţie să dedici 30 de minute sau o oră unui antrenament acasă, seara, după o zi de lucru. Există o mulţime de antrenamente pe care le poţi desfăşura acasă, de la Yoga şi Pilates şi până la antrenamente funcţionale sau Zumba. 

Pentru o atmosferă plăcută, bucură-te de muzică sau de podcast-ul preferat în timp ce faci mişcare. Cu ajutorul boxelor Bose poţi face acest lucru indiferent de locul în care alegi să te antrenezi acasă: în grădină, pe balcon, în living sau în dormitor. Boxele Bose îţi oferă o calitate excelentă a sunetului, indiferent de ce alegi să asculţi. Poţi opta pentru boxe Bose portabile, mai ales dacă preferi device-urile de mici dimensiuni.

În afară de boxe Bose, mai poţi alege boxe JBL sau Akai.

Bucură-te de o carte bună

Lectura te poate ajuta să te relaxezi şi să uiţi de grijile de peste zi. Astăzi, ai o mulţime de opţiuni când vine vorba de cărţi. De la audiobook şi până la cărţi în format Kindle sau în format fizic, tu decizi cum îţi este mai confortabil să citeşti.

Gusturile nu se discuta când vine vorba de cărţi, aşa că optează pentru titluri care îţi trezesc interesul, fie că este vorba despre dezvoltare personală, istorie, beletristica sau biografii.

Meditează

Meditaţia are efecte dovedite în gestionarea stresului, aşa că merită să îi dai o şansă. Principiile meditaţiei sunt simple. Tot ce trebuie să faci este să îţi centrezi atenţia asupra corpului şi a respiraţiei tale, fără a da curs gândurilor ce îţi trec constant prin minte. Găseşti o mulţime de articole şi studii legate de meditaţie online, dacă îţi doreşti să descoperi mai multe despre această practică. Mai mult, există şi aplicaţii ce îţi oferă meditaţii ghidate şi tips & tricks pentru a începe să meditezi.

Scrie într-un jurnal

Scrisul poate avea efect terapeutic, aşa că poţi încerca să scrii într-un jurnal pentru a scăpa de stresul de peste zi. Acest lucru implica costuri minime. Ai nevoie doar de un instrument de scris şi de un caiet, carnet sau agendă. Bineînţeles, mai există şi varianta de a scrie pe telefon sau pe laptop. Tu decizi cât scrii, cum scrii şi despre ce scrii. Jurnalul tău poate arăta oricum doreşti.

Socializează

Puţin timp de calitate cu cineva drag poate fi exact ce ai nevoie după o zi grea. Socializarea este esenţială pentru sănătatea psihică şi te poate ajuta să gestionezi mai bine stresul. Încearcă să îţi faci un obicei din a petrece timp de calitate cu prietenii sau familia, de cel puţin câteva ori pe săptămână, fie ca o faci faţă în faţă sau la telefon.

Există soluţii pentru a gestiona mai uşor stresul, de la journaling şi meditaţie şi până la sport sau socializare. Alege-le pe cele care ţi se potrivesc şi simţi că te ajută să ai grijă de tine.

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate