Tabără gratuită pentru elevii pasionaţi de meşteşuguri tradiţionale

Tabără gratuită pentru elevii pasionaţi de meşteşuguri tradiţionale

Agenția Metropolitană Brașov (AMB) va organiza în vacanța de vară o tabără de creație artizanală, intitulată „Micii artizani din Țara Bârsei”.

Astfel, şaizeci de copii cu vârste între 13 şi 16 ani vor deprinde meşteşuguri tradiţionale, în două serii ale unei tabere de vară, de la artişti locali care îi vor învăţa tot ce ştiu.

Elevii înscriși vor fi selectaţi pe baza unui formular, însoţit de o scrisoare de motivare, de maxim o pagină, în care să-i convingă pe organizatori că doresc şi sunt cei mai potriviţi să devină micii artizani.

Tabăra este gratuită şi se va desfăşura la Bastionul Ţesătorilor, pe o perioadă de două săptămâni.

„Tabăra de vară va fi organizată pe parcursul vacanţei (iulie-august) în 2 serii a câte 2 săptămâni/serie (10 zile lucrătoare), într-o locaţie cu puternică încărcătură istorică şi culturală, Bastionul Ţesătorilor.  Elevii participanţi vor lucra sub îndrumarea creatorilor artizani produse meşteşugăreşti în cadrul a cinci ateliere: păpuşi de pânză (Doina Nistor), crestături în lemn (Sorin Manesa Burloiu), împletire fire naturale (Gabriela Bularca), ceramică figurativă (Ioan Craioveanu) şi pictură pe sticlă în tehnica Şchei (Corneliu Prişcu Sculean). Cei cinci artizani sunt membri ai Asociaţia Creatorilor de Artă Tradiţională şi Contemporană Braşov“, se arată în comunicatul Asociaţiei Metropolitane Braşov.

Înscrierile se fac în perioada 15 aprilie – 15 pe pagina de Facebook „Micii artizani din Tara Barsei“.

Alte articole:   VIDEO Mecanic de locomotivă de la Depoul Brașov, premiat de CFR Călători pentru că a evitat o tragedie

Întreaga activitate a copiilor care vor participa la tabără va fi prezentată printr-o expoziție, după 15 septembrie 2017, unde organizatorii estimează participarea a peste 500 de localnici și turiști. Aceștia vor avea ocazia să admire produse artizanale create de micii artizani brașoveni, colecții de costume tradiționale din Țara Bârsei, o expoziție de fotografie etnografică, vor putea participa la demonstrații practice susținute de creatori și meșteri locali.

Foto: jurnalspiritual.eu

Distribuie dacă îți place!