Scrisoarea cititorului: Bătaie de joc pe banii contribuabililor

Scrisoarea cititorului: Bătaie de joc pe banii contribuabililor

Subsemnatii, locuitori ai strazii Matei Basarab din Municipiul Brasov, va rugam respectuos sa luati in considerare urmatoarele solicitari:

Pe o portiune oricum ingusta a strazii Matei Basarab, pe cca 75 de metri, de la intersectia Matei Basarab cu Lucian Blaga, pana in dreptul numerelor nr.17 (partea dreapta) respectiv nr. 25 (partea stanga), latimea carosabilului variaza de la 5,40 metri la 4,80 metri si invers, desi strada are latimea constanta!! Trotuarul are ba 1,80 metri, ba 1,40 metri!!!

Acolo unde carosabilul are DOAR 4,80 metri latime, circulandu-se foarte greu, trotuarul are 1,80 metri!!! Practic au largit trotuarul, ingustand si mai mult carosabilul! Daca o masina este parcata la o distanta un pic mai mare de bordura, o salvare sau o masina de pompieri, nu mai pot trece!!!

CLICK pe poze pentru a le mări!

IMPORTANT! Strada are latimea totala de 8,20 metri constanta pe toata portiunea mentionata! Inca nu s-a asfaltat, asa ca se pot repozitiona bordurile pe cca 50 de metri!!!

  • A) Intersectia Lucian Blaga – Matei Basarab (numarul 23 de pe M.B.): Latime carosabil: 540 cm Latime trotuar dreapta: 140 cm
  • B) Numarul 23+10 metri: Latime carosabil: 485 cm Latime trotuar dreapta: 185 cm
  • C) Numarul 19: Latime carosabil: 500 cm Latime trotuar dreapta: 170 cm

SOLICITAM refacerea celor 50 de metri si realizarea unei latimi constante minime a carosabilului de 5,40 m – 5,60 m, lucru usor de facut prin repozitionarea corecta a bordurilor amplasate gresit, pe dreapta strazii, pe cca. 50 m. Pe partea stanga sugeram sa se interzica parcarea! Aceeasi situatie se intalneste si la intrarea pe Matei Basarab dinspre Neagoe Basarab, unde pe primii 15 metri strada are latimea de 4,70 metri iar apoi ajunge pana la 6 metri latime, dar acolo nu stim daca exista solutii de repozitionare, ci mai degraba trebuie interzisa parcarea in acea zona (15 – 20 metri)!!!

Alte articole:   Partidele și persoanele care au intrat în competiția pentru Consiliul Județean Brașov

Puteti sa ne convocati oricand pentru pentru a va arata la fata locului situatiile create sau pentru alte intrebari!

Va rugam, reglementati circulatia! Acum este haos !

Solicitam instalarea de indicatoare rutiere „Oprire Interzisa„ si „Atentie se ridica masinile parcate neregulamentar“ la intersectiile cu Matei Basarab (pe Lucian Blaga si Neagoe Basarab) , de asemenea, pe Matei Basarab la colturile intersectiilor si pe unul dintre sensurile de mers !!!.

Solicitam reglementarea parcarii in zona micii piatete formata de strazile Matei Basarab cu Lucian Blaga si cu Neagoe Basarab, unde, datorita lipsei de reglementare (marcaje si indicatoare rutiere) se parcheaza total haotic! Acelasi lucru il solicitam pentru zona in care Matei Basarab se imparte in patru starzi mai mici (zona numerelor 17, 22, 44, 27, 27 A) si unde , de asemenea, se parcheaza haotic!

Solicitam respectarea art. 142* din Regulamentul Rutier, INCLUSIV DE CATRE PRIMARIE (atunci cand decide amplasarea parcarilor – de exemplu la intersectia Matei Basarab cu Lucian Blaga, unde s-au trasat parcari la 2 metri de intersectie!!!)

*Art. 142 Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor: f) in intersectii,(…) la o distanta mai mica de 25 m de coltul intersectiei;

In plus, in zona intersectiilor Matei Basarab cu Lucian Blaga si Neagoe Basarab sunt parcate zilnic, neregulamentar, zeci de autovehicule, ceea ce duce la blocarea circulatiei, certuri si scandaluri. Prin instituirea unui regim drastic pe arterele centrale, soferii indisciplinati au migrat spre strazile secundare (Lucian Blaga, Matei Basarab, Neagoe Basarab etc.).

Alte articole:   Autostrada Brașov-Bacău: A fost desemnat câștigătorul pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate

Prin aplicarea Regulamentului Rutier si in aceaste zone s-ar strange foarte multi bani la buget si s-ar crea un trafic decent pentru riverani. Din pacate, politia si/sau politia locala nu isi fac datoria, iar cei de la ridicari auto, NU actioneaza in aceste zone!

A disparut Indicatorul rutier de „Oprire Interzisa“ si „Atentie se ridica masinile parcate neregulamentar“ ce fusese amplasat pe Lucian Blaga la 25 de metri de intersectia cu Matei Basarab (probabil a fost furat de cei care au restaurante si baruri in zona, ca sa poata parca clientii lor).

Indicatorul nu a mai fost inlocuit, desi ajuta foarte mult la mentinerea fluentei circulatiei in aceasta zona. Dorim sa fim consultati si informati in timp util despre orice decizii care privesc aceasta strada (modificari regim circulatie, amplasare parcari etc.) pentru a putea sa facem sugestii!

Puteti sa ne convocati oricand pentru pentru a va arata la fata locului situatiile create sau pentru alte intrebari!

Gurile de canalizare refuleaza apa la 1 metru inaltime

Stimati domni, va rugam sa somati Compania Apa sa inlocuiasca sau sa decolmateze canalizarea strazii Matei Basarab, inainte de realizarea asfaltarii, deoarece in timpul precipitatiilor abundente, gurile de colectare a apei din dreptul numerelor 27 si 23, in loc sa se colecteze apa pluviala, refuleaza apa venita din partea superioara a strazii (de pe deal), provocandu-se inundarea strazii si a subsolurilor caselor!

Alte articole:   Brașovul, primul loc în topul destinațiilor preferate ale românilor pentru vacanţa de Paşte

Va rugam sa somati Compania Apa sa inlocuiasca si conductele de apa potabila pe portiunea Matei Basarab 23 – 19, inainte de asfaltare. Aceste conducte sunt foarte vechi si uzate, si nu au fost inlocuite atunci cand s-a facut inlocuirea pe restul strazii! Foarte curand se va impune inlocuirea lor, ceea ce ar provoca spargerea asfaltului proaspat turnat!

Parcari de resedinta!

Va rugam sa organizati, acolo unde este loc suficient, parcari de resedinta si pe strada Matei Basarab, deoarece fiind in zona limitrofa centrului orasului, aici vin si parcheaza foarte foarte multe vehicule, care blocheaza accesul si parcarea riveranilor.

Va rugam sa analizati si situatia pensiunii Taormina (M.B. nr. 27), care nu dispune de parcare proprie si ai carei clienti ocupa foarte multe locuri de parcare, multi dintre riverani ramanand fara posibilitatea de a parca in apropierea locuintei!

Sens unic

S-a vehiculat ideea ca pe portiunea strazii Matei Basarab incepand de la numarul 27 in sus pana la Hotelul Excelsior sa se realizeze un sens unic (urcare), urmand ca pentru coborare sa fie folosita strada Dorobantilor.

Sustinem aceasta solutie, deoarece este vorba despre o zona foarte ingusta a strazii, pe care au avut loc foarte multe accidente!

Urgentarea asfaltarii!

Dupa 20 de ani de asteptare a asfaltarii, acum stam de peste 3 luni in santier, in praf si zgomot, iar de 2 saptamani parem abandonati .

(urmează trei pagini de tabele cu semnaturi ale locatarilor din zonă…) Documentul a ajuns si la Primarie si are numar 68655 / 17.09.2012. 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate