Quo vadis, brașoveni?

Quo vadis, brașoveni?

Siguranța, responsabilitatea și performanța sunt cuvintele cheie care ar trebui să ghideze alegerile noastre atunci când vine vorba despre conducerea orașului nostru, Brașov. În ultimii ani, lupta pentru putere la Brașov a fost marcată de anumite probleme și provocări notabile, asupra cărora nu voi insista acum.

Actualul primar, membru al partidului USR, a preluat frâiele orașului cu promisiuni mari, dar pare să lase mult de dorit în ceea ce privește realizarea de proiecte semnificative pentru comunitate. Acest lucru a stârnit dezamăgirea multora care se așteptau la schimbări semnificative. Orașul Brașov merită mai mult decât promisiuni nesatisfăcătoare și neonorate.

Pe de altă parte, partidele de opoziție, precum PNL și PSD, nu reușesc să convingă în totalitate electoratul cu alternative clare și coerente. Lipsa de unitate și de un plan comun au creat un vid care a lăsat mulți alegători fără opțiuni satisfăcătoare.

Alte articole:   Cătălin Cherecheş a refuzat să fie extrădat în România prin procedură simplificată. Anunţul ministrului Predoiu

În această ecuație a puterii politice la Brașov, apare o nouă forță: AUR. Un partid tânăr și extremist, AUR a început să câștige teren în preferințele electoratului. Cu un discurs axat pe valori tradiționale și cu promisiuni de schimbare, AUR reușește să atragă atenția multor cetățeni nemulțumiți.

Pe de altă parte, în cercurile elitiste de sub Tâmpa, se tot discută despre promovarea unui independent (și ca să fie clar, precizez că nu este vorba despre fostul primar George Scripcaru). Precizez acest lucru în care Mircea Geonă ar fi favorit, ca independent, în cursa prezidențială.

Este esențial ca, într-o democrație sănătoasă, să evaluăm în mod critic toate opțiunile politice și să votăm în mod informat, având în vedere istoria, platformele și calitățile liderilor fiecărui partid. Este timpul să acționăm în interesul orașului nostru și să cerem liderilor politici să se ridice la așteptările noastre.

Alte articole:   InfoCons: Atenție la masa de 1 Decembrie! Un român poate consuma până la 68 de aditivi alimentari

Brașovul merită un viitor mai bun, și acest lucru depinde de alegerile pe care le facem.

Foto: Rareș Rusu

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate