Prețul apartamentelor noi scade în continuare

Prețul apartamentelor noi scade în continuare

Preţurile solicitate de proprietari pentru apartamentele scoase la vânzare în cele mai mari şase oraşe din ţară s-au redus în primele şase luni cu până la 4,5%, tendinţa de scădere fiind mai accentuată pe segmentul nou, unde ajustarea a ajuns până la 6,7%, potrivit portalului imobiliare.ro.

Braşovul a fost unul din cele mai stabile oraşe în prima parte a anului, din punct de vedere a evoluţiei preţurilor locuinţelor. Astfel, preţul mediu este de 848 euro/mp de suprafaţă utilă, cu 1,3% mai puţin decât la începutul anului, respectiv cu aproape 2% mai puţin decât în urmă cu 12 luni. Preţul apartamentelor noi din ansamblurile rezidenţiale braşovene a atins valoarea de 931 euro/mp, în creştere cu aproape 4% faţă de începutul anului. În ceea ce priveşte apartamentele vechi, preţul mediu solicitat de proprietari a înregistrat o scădere de 2% în primele şase luni, ajungând la 838 de euro/mp util.

Alte articole:   Patru culori la semafor. De când ar putea avea loc schimbări în sistemul de semaforizare

Apartamentele mari, cu patru camere, s-au devalorizat cel mai mult, preţul mediu, în acest caz, scăzând cu aproape 5%. Preţul cerut pentru garsoniere şi apartamentele cu două camere a scăzut cu 1,8%, respectiv 1,3% în primele şase luni ale anului. Apartamentele cu trei camere reprezintă o excepţie, preţul mediu solicitat în acest caz crescând cu 0,4% în prima parte a acestui an.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate