Prefectul Rasaliu se plânge de situația administrativă de la Predeal

Prefectul Rasaliu se plânge de situația administrativă de la Predeal

Prefectul Brașovului, Marian Rasaliu, a criticat situația existentă la nivelul administrației publice locale, în ceea ce privește faptul că fucnționarea Consiliului Local Predeal este îngreunată de faptul că majoritatea edililor locali și-au dat demisia. Și postul de primar este „fragil”, pentru că viceprimarul cu atribuții de interimar, Sebastian Fleșieru, este în proces cu PNL care i-a retras sprijinul politic și, în funcție de decizia instanței, își poate pierde funcția.

„Am crezut că între dumnealor acolo se vor înțelege, iar Consiliul Local să fie funcțional și să îi servească pe oamenii care i-au trimis acolo, dar acest lucru nu se întâmplă. Blocajul a ajuns la un nivel la care eu consider că se impun a fi luate hotărâri foarte importante. În acest moment, Prefectura Brașov analizează situația deliberativului din Predeal, care din iunie, legal convocat, nu a reușit întrunirea cvorumul de adoptare de acte administrative. Din 15 posturi de consilier local, 8 sunt vacante. Practic, este lipsă de cvorum cu o persoană”, a precizat Rasaliu.

Alte articole:   Românii comandă de șapte ori mai mulți mici de 1 Mai față de o zi obișnuită

În acest context, juristul Prefecturii, Liliana Solovăstru, a precizat că de săptămâna viitoare vor începe demersurile la instanța de contencios administrativ pentru dizolvarea Consiliului Local Predeal.

CITEȘTE ȘI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate