Perdea verde, pe Varianta ocolitoare a Braşovului

Perdea verde, pe Varianta ocolitoare a Braşovului

Mii de puieți de diferite specii, vor fi plantați pe marginea Ocolitoarei municipiului Brașov, pe o distanță de aproximativ 20 de kilometri, a anunțat joi, primarul Brașovului, George Scripcaru.

Câteva mii de puieți de scoruși și salcâmi, vor fi plantați pe întreg tronsonul de Ocolitoare, dar și pe anumite tronsoane din interiorul municipiului Brașov.

„Vorbim despre un tronson de aproximativ 20 kilometri, unde vrem să plantăm câteva mii de puieţi, până la ieşirea spre Bucureşti, de la Dârste, pe stânga şi pe dreapta. Astfel vom crea o perdea verde de-a lungul Ocolitoarei municipiului, care să ne ajute şi în lupta cu poluarea creată de traficul auto“, a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru.

De asemenea, municipalitatea are în vedere o serie de plantări și în interiorul municipiului.

”În interiorul municipiului Braşov, vom avea tronsoane de străzi – cum ar fi Crinului, de la intrare dinspre zona Saturn, până în spre Hărmanului – care vor fi incluse într-un proiect de plantare de diferite specii în martie – aprilie. Vom avea câteva zeci de mii de puieţi care vor fi plantaţi în interiorul municipiului Braşov”, a precizat primarul George Scripcaru, în cadrul şedinţei de Consiliu Local de joi.

În acest sens Primăria Municipiului Brașov va semna, astăzi, un protocol de colaborare cu Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri, ca administrator al drumurilor naţionale din judeţ.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Cutremur în judeţul Tulcea, unde mişcările seismice sunt rare

Anunţuri mică publicitate