Parc de distracții pe timp de vară în Poiana Brașov

Parc de distracții pe timp de vară în Poiana Brașov

zorbingDupă un sezon de iarnă excelent, Primăria Brașov a scos la licitație amenajarea unui parc de distracții pentru perioada verii în stațiunea Poiana Brașov, pentru a diversifica oferta turistică în această perioadă a anului.

Costul lucrărilor este suportat în totalitate de către investitorul privat, care a închiriat în toamnă terenul de la Primărie, cu condiţia de a amenaja o pârtie corespunzătoare pentru săniuş, care să devină o oportunitate de distracţie pentru turişti nu numai iarna, ci şi vara. Preţul de pornire al licitaţiei a fost de 1.788 de euro pe lună, iar preţul oferit de firma privată a fost de 2.000 de euro. Pe timp de vară, chiria va fi ceva mai mică.
„În conformitate cu estimările făcute de către administrator, lucrările ar urma să fie finalizate în maximum o lună. Din data de 15 iunie, noul parc de agrement să fie deschis publicului”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.
Încep lucrările la pistele de turbing și zorbing

tubingLucrările de amenajare la derdeluşul din Poiană încep săptămâna viitoare. Pistele de săniuş vor fi reconfigurate, astfel ca să poată fi practicate o serie de sporturi inedite şi căutate de amatorii de senzaţii tari. Se va lucra la montarea reţelei de iluminat, astfel că zona de agrement va fi  deschisă şi pe timpul noții.

Astfel, turiştii şi braşovenii vor avea posibilitatea să practice, la vară, tubingului şi a zorbingul. În locul celor două pârtii care au fost folosite pe timp de iarnă pentru săniuş vor fi amenajate patru piste pentru zorbing. Acest sport s-a extins şi la noi în ultima vreme, fiind căutat de persoanele care apreciază senzaţiile extreme de rotire şi de aparentă imponderabilitate pe care le oferă.
De asemenea, tubingul înlocuieşte sania în perioada de vară cu inele gonflabile de mari dimensiuni, care alunecă pe o pantă pe care este montat un covor special de cauciuc, fiind ghidate de nişte mantinele. Pista de tubing, care a fost funcţională şi pe timp de iarnă, are 80 de metri lungime şi o înclinaţie cuprinsă între 10 şi 25%.

Pistă pentru carturi şi „piscină”, „body zorbing” și „water ball”

Cei care vor ajunge în parcul de agrement vor mai avea parte şi de o serie de alte surprize. Astfel, pentru a creşte oportunităţile de distracţie, la baza derdeluşului va fi amenajată o pistă specială pentru carturi, unde vor avea acces atât copiii, cât şi adulţii. Carturile nu vor fi motorizate (pentru a nu polua), ci vor avea pedale, şi vor fi aduse două tipuri de astfel de vehicule, unele mai mici şi altele mai „solide”.
Totodată, administratorul parcului de agrement a luat decizia să amenajeze şi un teren de fotbal, pe care nu se va juca însă fotbal obişnuit, ci un sport mai special: body zorbing. Practic, jucătorii vor avea drept „echipament de protecţie” o bilă de zorbing şi aşa se vor juca cu mingea.
water ballPentru zilele caniculare, va exista posibilitatea de practicare a water ball-ului, urmând să fie montată în zonă şi o piscină gonflabilă.  Water Ball este o sferă de dimensiuni mari, confecţionată din PVC transparent, rezistent la apă. Sfera este prevăzută cu un fermoar prin care persoana în cauză poate intra, apoi aceasta se umfla cu o pompa electrica si poate suporta o greutate de pana la 90 de kilograme. Inedita activitate care îţi dă posibilitatea să mergi pe apă este favorita celor mici, însă asta nu înseamnă că cei mari nu se pot încumeta şi ei la o asemenea distracţie pe apă.
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Târgul volant din Avantgarden, anulat

Anunţuri mică publicitate