Numărul cazurilor de gripă a crescut din nou în ultima săptămână

Numărul cazurilor de gripă a crescut din nou în ultima săptămână

Potrivit datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, medicii se confruntă în această perioadă cu un număr din ce în ce mai ridicat de cazuri de pacienți diagnosticați cu gripă dar și cu diverse afecțiuni de sezon.

În săptămâna 14-20 ianuarie, peste 2.200 de persoane au ajuns la medic, cu diverse afecţiuni de sezon, incidenţa îmbolnăvirilor fiind în creştere cu circa 20%, dar şi cea a spitalizărilor a fost mai mare, de la 95 la 158 de cazuri.

Ponderea cea mai mare a bolilor de sezon au avut-o infecţiile acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) – 1.783 (cu 300 mai multe față de săptămâna anterioară) de cazuri, dintre care 32 de persoane au avut nevoie de îngrijire spitalizată.

Alte articole:   A murit Shannen Doherty, starul din Beverly Hills 90210

Numărul braşovenilor care au ajuns la medic cu pneumonie, a cerscut ușor. De la 308 de bolnavi în săptămâna anterioară, la 330, iar 80 dintre ei au fost internaţi.

Și numărul cazurilor de gripă a crescut în intervalul menționat. Săptămâna trecută au fost înregistrate 138 de cazuri, faţă de 111 în a doua săptămână a anului.

Numărul celor internaţi cu această afecțiune s-a dublat. De la 23 în a doua săptămână a anului, la 46 în săptămâna 14-20 ianuarie.

Potrivit directorului executive al Direcției de Sănătate Publică Brașov, Lavinia Buvnariu, în județul Brașov nu este epidemie de gripă.

Amintim că zilele trecute s-a înregistrat primul deces cauzat de gripă la Brașov.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate