Un bărbat internat cu gripă a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov

Un bărbat internat cu gripă a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov

Un bărbat în vârstă de 77 de ani, internat cu gripă, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov, medicii spunând că avea gripă de tip A şi alte afecţiuni, nefiind vaccinat. De la începutul sezonului, 24 de oameni au murit în ţară din cauza gripei.

Potrivit medicului Ramona Ionescu, manager al Spitalului de Boli Infecţioase Braşov, bărbatul avea diabet, precum şi alte afecţiuni şi era nevaccinat.

Este vorba despre un vârstnic cu comorbidităţi, în vârstă de 77 de ani, nevaccinat. A avut gripă tip A confirmată, cu insuficienţă respiratorie, cu septicemie, cu bronhopneumonie, deci infecţie bacteriană asociată şi pe un fond de diabet zaharat şi hipertensiune, iar prezentarea lui a fost tardivă, a venit în a patra zi de boală, a treia, a patra zi de febră şi atunci tratamentul e mai puţin eficient”, a declarat dr. Ramona Ionescu, citată de Mediafax

Bărbatul a murit în timpul nopţii e 18 spre 19 ianuarie.

De la debutul sezonului 2018-2019, au murit 24 de persoane din cauza virusului gripal.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus săptămâna trecută că România este în pragul unei epidemii de gripă, precizând că toate cazurile de îmbolnăviri a depăşit numărul estimat.

Săptămâna trecută, numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat, iar în urma acestor date, specialiştii au declarat debutul sezonului gripal, determinat de caracterul epidemic al ultimei săptămâni, a anunţat, în 17 decembrie, ministerul Sănătăţii.

Alte articole:   Polițiștii cercetează cine a infectat fântâna publică din Șona

În acest sezon, ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1.300.000 de doze şi până în acest moment au fost vaccinate prin cabinetele medicilor de familie 1.244.299 de persoane din categoriile de risc, care beneficiază de vaccinare gratuită.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap