Marşul pentru viaţă 2018: „O lume pentru viaţă”

Marşul pentru viaţă 2018: „O lume pentru viaţă”

Ajuns la cea de-a VIII-a ediție națională, Marșul pentru viață se organizează în acest an sub sloganul „O lume pentru viaţă” și se va desfășura în circa 300 de orașe din România și Republica Moldova.

Prin această temă se doreşte conştientizarea la nivel de societate că protejarea vieţii este firească şi că o societate se dezvoltă pe măsura protejării vieţii fiecărui membru al ei. România de azi şi de mâine include copiii născuţi şi nenăscuţi şi este firesc să îi protejeze.

„Fiecare dintre noi, în parte, şi toţi împreună, ca popor, dorim libertate, demnitate, respect, dar nu le putem pretinde pentru noi, dacă nu le recunoaştem pentru cei mai vulnerabili dintre noi, copiii nenăscuţi, şi dacă le negăm pentru femeile în criză de sarcină. Criza de sarcină apare în momentul în care o femeie ia în considerare întreruperea cursului firesc al sarcinii și se gândește la posibilitatea de a face avort. Criza de sarcină se datorează unor probleme exterioare cărora ea nu reușește să le facă față. Criza de sarcină este accentuată de presiunea din partea altor persoane pentru a face avort. 64% dintre femeile care au făcut avort s-au simțit presate să facă avort, potrivit unui studiu publicat într-o prestigioasă revistă medicală. Este firesc să dorim ca zâmbetul şi lumina din ochii fiecărui copil să ajungă să îi bucure pe cei din jur. La fel de firesc este să sprijinim o femeie aflată în criză de sarcină. Activitățile care sprijină viața și prețuirea pentru viață sunt o datorie de onoare pentru o societate care vrea să se dezvolte, să ducă mai departe și să îmbogățească ceea ce a primit de la generațiile anterioare. O lume pentru viață este o lume firească!”, au transmis organizatorii.

La Brașov, cea de-a VI-a ediţie a marșului va avea loc în 24 martie, între orele 12:00 – 15:00, pe traseul: Biserica Înălțarea Domnului – Bl-dul 15 noiembrie – str. Iuliu Maniu – str. Nicolae Iorga – Biserica Buna Vestire – Parcul Central – zona Modarom – str. Republicii – Piața Sfatului – str. Mureșenilor – str. George Barițiu – Maternitate – str. George Bariţiu – Piaţa Sfatului. Punctul de întâlnire este Biserica de lemn din Centrul Civic, la ora 11:45.

Alte articole:   Protest în Piața Victoriei faţă de modul în care se judecă dosarul accidentului de la 2 Mai: ”Justiţia nu este de partea noastră, ci pledează pentru apărarea vinovatului”

Marșul pentru viață este organizat de Studenţi pentru viaţă – Braşov, Asociația Tinerii din Ziua de Azi, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români filiala Brașov (A.S.C.O.R. Brașov), Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruință, Asociația Creștem România Împreună, Librăria Epifania, cu sprijinul Protopopiatului Braşov.

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!