Maria Luiza Steinesz, o fată de nota 10!

Maria Luiza Steinesz, o fată de nota 10!

maria luiza steineszJudețul Brașov se află pe locul doi la nivel național după Cluj, în urma rezultatelor obținute în urma primei sesiuni a examenului de Bacalaureat din acest an, cu o promovabilitate de 78,74%, cea mai bună de până acum.

Patru licee din judeţul Braşov au avut promovabilitate de sută la sută la bacalaureat, un singur candidat reuşind să obţină media 10, iar cele mai slabe rezultate se înregistrează la un liceu din Săcele şi la unul din Făgăraş, unde, în total, au luat examenul doar cinci elevi.

Un singur candidat din județ a reușit să ia 10 la toate probele examenului de Bacalaureat, o elevă de la Colegiul Național „Unirea”, secția filologie. Este vorba despre Maria Luiza Steinesz, care a dat examenul de Bac 2015 la profilul uman. Ea a susţinut probe scrise la limba si literatura română, istorie şi logică. Media de 10.00 a fost cadoul perfect de majorat. Luiza a împlinit 18 ani chiar pe 3 iulie când a dat ultima probă la examenul de Bacalaureat 2015.

Alte articole:   Fundația Conservation Carpathia a lansat a doua ediție a programului Junior Ranger

„M-am bucurat foarte mult când am văzut media. Mă aşteptam să am o medie mare, dar la 10.00 chiar nu m-am gândit. Am crezut că 10.00 înseamnă perfecţiune şi mă bucur enorm că am reuşit. Când au aflat media mama şi bunica au început să plângă. Eu am simţit aşa fluturi în stomac, o bucurie de nedescris în cuvinte. A fost cadoul perfect de majorat“, le-a povestit Luiza Steinesz colegilor de la Adevărul.

Mărturiseşte că s-a pregătit temeinic încă din clasa a X-a. „Mie, de când am intrat la liceu, mi-a fost teamă de Bacalaureat. M-am pregătit temeinic încă din clasa a X-a mai ales la limba română. Acolo am avut cele mai mari emoţii. Nu am vrut să mă aglomerez în clasa a XII-a. Bacalaureatul nu este un examen greu, dar este extrem de complex. Dacă te pregăteşti din timp atunci nu sunt probleme“, mai spune eleva de nota 10.00.

Alte articole:   Lanțul românesc de bijuterii de lux, Teilor, a avut un profit net de 22,4 milioane lei în 2023

Vrea să studieze limba chineză

Luiza va studia din toamnă la Universitatea Transilvania din Braşov la Facultatea de Litere. „Voi rămâne la Braşov, vreau să studiez la Facultatea de Litere la profilul chineză-română. Este un profil nou infiinţat, dar m-am gândit că îmi va prinde foarte bine pe viitor să studiez şi o limbă străină de nişă. Voi putea lucrez şi în traduceri sau aş putea să devin jurnalist. M-am gândit că limba chineză va fi de viitor, China fiind una dintre marile puteri ale lumii“, a mai spus Luiza,

„Într-adevăr, este un rezultat foarte bun obținut de elevii brașoveni, și ne bucurăm. Consider că obținerea acestui rezultat este un efort comun depus de elevi, cadre didactice și deopotrivă de părinți. Atunci când există seriozitate și toată lumea își vede de treabă, rezultatele sunt pe măsură. Cred că și cele două simulări, una în clasa a XI-a și una în clasa a XII, alături de subiectele primite la examen a căror grad de dificultate a fost rezonabil,sunt alte lucruri care au contribuit la aceste rezultate. Examenul de Bacalaureat s-a desfășurat la Brașov fără nici un fel de incidente, așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți, ceea ce denotă încă odată seriozitatea cu care este tratat examenul maturității”, a declarat pentru Agerpres, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, prof. Ariana Bucur.

Alte articole:   Concurs de încondeiat ouă, în Joia Mare, la Râşnov

Anul trecut promovabilitatea la examenul de Bacalaureat în județul Brașov a fost de 68,22%, cu șapte procente mai mare decât în anul 2013.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate