Lucian Pătrașcu: Bilanț la 3 ani de administrație USR: impostură, minciună și incompetență

Lucian Pătrașcu: Bilanț la 3 ani de administrație USR: impostură, minciună și incompetență

Astăzi se împlinesc 3 ani de când IMPOSTURA, MINCIUNA și INCOMPETENȚA distrug Brașovul.

3 ani de când Coliban și gașca USR au pus mâna pe administrația publică locală și îndreaptă Brașovul spre dezastru. 3 ani de când niciun fel de lucrare de mare infrastructură nu a fost demarată, 3 ani în care zilnic stăm în ambuteiaje infernale, 3 ani în care nu a fost luată nicio măsură de mediu.

Întreb în numele brașovenilor unde sunt parcurile pe care USR le-a promis? Dar parcările publice? Ce măsuri de mediu au fost luate de când Coliban ocupă fotoliul de primar al Brașovului? Unde sunt centrele de permanență medicală din Municipiul Brașov?

Minciuni, minciuni și iar minciuni! Brașovenii vor realizări! Brașovenii s-au săturat de minciunile pe care primarul Coliban le spune cu fiecare ocazie! Brașovenii s-au săturat de impostura, lipsa de profesionalism, management defectuos, dezinteresul și lipsa de voință de care Coliban dă dovadă!

Au trecut 3 ani de mandat, și tot ceea ce Allen Coliban ne-a servit nouă, brașovenilor, au fost scandaluri, minciuni, autovictimizări și lipsă de transparență.

RUȘINE! BRAȘOVUL MERITĂ MAI MULT!

USR a promis un grad înalt de profesionalism și implicare! A promis viziune și determinare! A promis soluții! Nimic din ce a promis USR nu a fost realizat în 3 ani de mandat!

Coliban și-a uitat promisiunile și ne-a trădat așteptările, înlocuind promisiunile din campania electorală cu minciunile din timpul mandatului.

Camera de Conturi a fost în control la Primăria Brașov în repetate rânduri. Și lucrurile care reies din raportul Camerei de Conturi sunt lucruri care nu fac cinste deloc unui primar. 132.575 lei, abatere constatată în cazul Afacerii AMURAL, sau cum un ONG a ocupat abuziv, cu știința primarului Coliban și a viceprimarului USR-ist Flavia Boghiu, imobilul „ Catacombe”, loc în care a funcționat un muzeu fără niciun fel de aviz sau autorizație, și fără să plătească curent electric și chirie. Ba mai mult, asociația a vândut și bilete la intrare, încasând de la vizitatori bani.

Afacerea F.C. Brașov – Steagul Renaște, sau cum Allen Coliban în asociația care deține acum echipa de fotbal care a înghițit bani grei de la buget fără a avea rezultate notabile, se afla atât ca reprezentant al Primăriei Brașov, cât și ca membru. Mă întreb dacă nu cumva sună a situație de incompatibilitate? Și dacă nu cumva, în situația dată, Allen Coliban plătea ca reprezentant al Primăriei Brașov bani din buget într-o asociație în care Allen Coliban era membru? Și mă mai întreb și dacă primarul Coliban are tot interesul să țină ascunsă această situație, care l-ar pune într-o postură negativă în fața brașovenilor?

3,5 milioane de lei cheltuiți din bugetul Primăriei Brașov în Afacerea F.C. Brașov – Steagul Renaște cu abateri de la legalitate și regularitate. Bani aruncați, probabil sifonați fără niciun fel de remușcare, bani care ar fi putut fi investiți în infrastructură. Și asta doar la nivelul anului 2021.

Plata de onorarii către case de avocatură în baza unor contracte încheiate cu acestea, contracte pe care Camera de Conturi le consideră ca nefiind necesare. Cu alte cuvinte, bani de la buget oferiți cu dărnicie unor case de avocatură care nu au făcut aproape nimic pentru administrația brașoveană, neexistând litigii pe care casele de avocatură să le reprezinte.

Adaug și alte lucruri care au darul de a contura o imagine exactă a dezastrului USR-ist!

Brașovenii au primit festivaluri culinare în cimitirul monument al EROILOR REVOLUȚIEI și forumuri ale orașelor verzi în timp ce Brașovul se sufocă de poluare.

Fotbalul brașovean a fost îngropat! Echipa de fotbal F.C. Brașov – Steagul Renaște a pierdut atât licența pentru liga a 2-a de fotbal din cauza incompetenței manageriale demonstrate, cât și banii brașovenilor cheltuiți din buget, aproape 3 milioane de euro, sumă necesară pentru funcționarea acestei echipe care au fost efectiv aruncați fără niciun fel de responsabilitate.

Administrația Coliban a vândut un apartament din proprietatea municipalității cu fabuloasa sumă de 150 de euro, prețul de piață al proprietății fiind de cel puțin 80.000 de euro.

Concesionarului parcărilor publice, firma P&P, a câștigat toate procesele intentare de Primăria Brașov, și este posibil ca primăria să fie obligată să plătească daune în valoare de 938.595 lei, cu titlu de prejudiciu.

Coliban și USR-ul au adus o serie de manageri, la Clubul Sportiv Corona și la RIAL, manageri din apropierea USR-ului care fie au plecat prin demisie, fie au performanțe extrem de slabe.

Străzi pline de gropi sau care nu au fost niciodată asfaltate, pentru că s-a asfaltat acolo unde nu era nevoie. În Brașov se asfaltează în scop electoral, asta în timp ce orașul nostru are străzi care nu au fost niciodată asfaltate.

Coliban și USR-ul organizează forumuri ale orașelor verzi la Brașov, forumuri din care n-a ieșit NICIO IDEE care să fie implementată în Brașov. Asta într-un oraș care oferă 5 metri de spațiu verde pe cap de locuitor, mult sub ceea ce recomandă OMS și Comisia Europeană.

Sub Coliban și USR nu a apărut nici măcar un parc nou, sau măcar un centru medical de permanență. Nu a fost luată nici măcar o singură măsură de mediu, deși în campania electorală vorbea numai de acest pericol, reprezentat de poluare.

Spital Regional? Nici vorbă. Spitalul Regional s-a transformat în Spital de Pneumoftiziologie și boli infecțioase. Coliban și administrația Brașovului căzută în mâna USR-ului au pierdut finanțarea prin PNRR a Spitalului de Pneumoftiziologie și boli infecțioase din cauza lipsei de interes și eficiență a administrației pe care o conduce. Acum cer bani și spun că spitalul va fi gata în 2026. Pe ce se bazează oare, când n-a fost în stare să pună la dispoziția brașovenilor în 3 ani un metru pătrat de spațiu verde?

Au fost montate 3 toalete publice a câte 55.000 de euro bucata, dintr-un necesar de minim 12.

Coliban și-a dat singur autorizație de construire, autorizație ce a fost anulată de instanța de judecată. Dar asta nu l-a împiedicat să construiască în continuare.

Administrația USR a reușit și minunea de a lansa o licitație și în ziua lansării să fie încheiat și contractul, și să fie livrată și documentația.

După 3 ani de mandat, Coliban a reușit să transforme capitolul cultură într-un spectacol grotesc de promovare electorală. RUȘINOS! Asta în timp ce monumente istorice din patrimoniul Brașovului sunt în paragină și mizerie.

Sursa mirosului de gunoi a fost identificată zilele acestea, după 3 ani de mandat. Confortul olfactiv al brașovenilor îl interesează pe Coliban doar în campania electorală, atunci când împreună cu partidul protestau purtând măști de gaze.

Trag o linie după trei ani de mandat! Și îl provoc, în numele brașovenilor, pe primarul Coliban să iasă public și să ne ofere explicații pertinente. Brașovenii vor să știe care este politica pe care dumnealui dorește să o implementeze, având în vedere că timp de trei ani a ținut-o numai în scandaluri, erori, concedii și delegații?

Concret, vă rog în numele brașovenilor să ne spuneți ce ați făcut pentru noi?

Coliban știe că acestui oraș i-ar fi mult mai bine cu un alt primar. Coliban știe că a ratat toate obiectivele promise, și știe că nu va mai obține un nou mandat. Coliban știe că în memoria colectivă a brașovenilor va rămâne ca un individ lipsit de scrupule, care a mințit, a manipulat, nu și-a ținut promisiunile și care a găsit tot timpul vinovați. Negarea evidenței, ocolirea adevărului, autovictimizarea, dosirea de date și informații de ochii brașovenilor, comunicarea defectuoasă sunt armele cu care Coliban a luptat împotriva interesului brașovenilor. Și încă mai luptă!

După trei ani de impostură, minciună și incompetență, e momentul să-i cerem lui Coliban să aibă minimul de decență și să își dea DEMISIA! Brașovul nu mai poate tolera încă un an această administrație absolut odioasă.

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate