A luat naştere Celta Braşov!

Foto: Andrei Paul

Foto: Andrei Paul

Primarul George Scripcaru și președintele clubului spaniol de fotbal Celta Vigo, Manuel Carlos Mourino Atanes, alături de Emilian Cernica, directorul Direcţiei de Sport şi Tineret din cadrul primăriei Braşov şi de Ciprian Jurubescu, preşedintele CS Colţea 1920 au semnat astăzi protocolul de colaborare pentru înfiinţarea unei şcoli de fotbal Celta Vigo la Braşov.

„Este un pas important și un lucru de bun augur pentru ceea ce înseamnă fotbalul în Brașov. Cred că ceea ce facem astăzi va avea un parcurs bun și lung, în special în ceea ce privește resursa umană care va fi formată. Mă bucur că facem acest lucru chiar cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului și cred că toți copiii implicați în acest parteneriat au o șansă. Sper să fie un parteneriat care să aibă rezultate foarte bune în următorii ani și zeci de ani. (…) Împreună cu partenerii noștri, trebuie să ne concentrăm atenția pe copii și juniori, cum am făcut și la alte secții sportive: handbal, hochei, sporturi de iarnă, scrimă, nataţie, polo. Începem cu copiii, cu baza de selecție la nivelul copiilor și juniorilor, fiindcă nu vrem să facem o activitate comercială, co să încurajăm o activitate sportivă, iar acest parteneriat vine ca un pas din acest punct de vedere”, a spus primarul Brașovului”, a declarat primarul George Scripcaru.

„Copiii care evoluează la clubul nostru sunt cei mai buni din Spania și am ajuns să avem jucători în toate categoriile de fotbal din selecția spaniolă. Suntem un punct de referință în acest domeniu, în ceea ce privește metodele de lucru cu copiii. Cel mai ușor e să privești copilul ca pe un jucător al echipei, trebuie să joace, să se simtă fericit pentru a ajunge cât mai departe”, a subliniat președintele clubului spaniol.

Activitatea clubului nou înfiinţat va începe din 1 august, când Celta Vigo va trimite la Brașov antrenorul care a coordonat Academia de fotbal Celta Vigo din Mexic, și care se va ocupa de întreaga activitate în cadrul clubului. Acest antrenor are cea mai înaltă calificare în fotbal şi va pune bazele scolii de la Braşov, aşa cum a fpăcut şi în Mexic. Nu va fi însă singurul reprezentant al Celta Vigo care va veni la Brașov. Cel puțin o dată pe an, Celta va audita acest proiect din punct de vedere economic și profesional, și vor veni profesioniști care vor pregăti antrenorii noștri”, a explicat Ciprian Jurubescu , preşedintele Clubului Colțea 1920.

Potrivit parteneriatului, Celta Vigo va asigura echipamentele, metodologia de pregătire, pregătirea antrenorilor şi stagii de câte trei săptămâni în Spania pentru copiii şi juniorii noului club.
Primăria Braşov se va putea folosi de calitatea de partener al Celta Vigo în promovarea evenimentelor sportive, iar oficialii Celta Vigo vor participa în persoană, de cel puţin trei ori pe an, la evenimente sportive organizate de Primăria Braşov.
Cheltuielile de funcţionare ale Celta Braşov, inclusiv salariile personalului, le va asigura, din venituri proprii, CS Colţea 1920 Braşov, iar Primăria va pune la dispoziţia şcolii de fotbal Celta Braşov bazele sportive de antrenament, în mod gratuit.

CELTA VIGO este un club sportiv profesionist care activeaza în prima divizie din Spania. Este fondat în 1923 şi se află printre cluburile cele mai longevive ale fotbalului spaniol. În ultimul sezon a terminat pe locul 8, iar în sezonul 2015/2016 vizează calificarea în cupele europene. Clubul are în acest moment 22.500 de abonați și alte câteva zeci de mii de membri susținători (socios) în toată lumea.
Clubul CELTA VIGO pune un mare accent pe dezvoltarea copiilor și juniorilor, dovada cea mai importantă fiind că în 2014 a primit premiul de CEL MAI BUN CENTRU JUVENIL DIN SPANIA (Mejor cantera del futbol espanol) din partea Federației Spaniole de Fotbal și a Ligii Profesioniste din Spania.

La sfârşitul întâlnirii, cele patru părţi participante la protocol şi-au făcut obişnuitele cadouri. Cel mai inedit acaodu a fost cel al primarului George Scripcaru: un tricou al Celta Vigo, inscripţionat cu numele său.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate