Linii de finanţare deschise la ADR Centrul pentru microîntreprinderi

microintreprindereMicroîntreprinderile din Braşov cu peste un an de activitate si cu profit din exploatare inregistrat in anul 2015, pot depune cereri de finantare pentru dezvoltare începand cu data de 27 iulie 2016, ora 12.00.

Cererea de proiecte este de tip competitiv si va fi deschisa depunerii timp de 6 luni, pana in 27.01.2017, ora 12.00. Bugetul disponibil la nivelul Regiunii Centru, pentru finantare in cadrul acestui apel este de 32,36 milioane euro.

ADR Centru, in calitate de Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 la nivelul Regiunii Centru, a anuntat că un solicitant poate depune o singura cerere de finantare, iar un proiect trebuie sa aiba valoarea minima eligibila de 25.000 euro si nu poate solicita mai mult de 200.000 de euro finantare nerambursabila.

Alte articole:   Primăria Brașov, bună de plată! 40.000 de lei daune după ce o brașoveancă și-a rupt piciorul într-o groapă!

Conform Ghidului specific, finantarea solicitata trebuie sa reprezinte maximum 90% din valoarea eligibila a proiectului, iar cel ce solicita fonduri trebuie sa asigure o cofinantare de minimum 10% din valoarea eligibila a proiectului.

Cererile de finantare pentru fonduri nerambursabile pot sa solicite resurse pentru investitii in lucrari, echipamente, brevete, instrumente de comercializare on-line, dar si altele. Este important faptul ca, in cadrul acestui apel competitiv de proiecte perioada de depunere a proiectelor poate fi redusa, in cazul in care bugetul apelului este consumat mai devreme.

 Ghidul specific pentru Prioritatea de Investitii 2.1 “Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri” a POR 2014-2020 poate fi consultat pe pagina de internet gestionata de ADR Centru – www.regio-adrcentru.ro.

Alte articole:   Statele europene se gândesc să îşi vaccineze muncitorii expuşi la gripa aviară din sectoarele creşterii păsărilor şi lactatelor

Unul dintre criteriile Grilei de evaluare tehnica si financiara, anexa a Ghidului specific pentru acest apel de proiecte, este complementaritatea cu alte investitii realizate din alte Axe Prioritare ale POR, precum si alte surse de finantare, in cadrul fiecarui eveniment va avea loc si o prezentare a serviciilor de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor si inovare, oferite de ADR Centru ca membru al retelei Enterprise Europe Network.

Cererile de finantare de pe aceasta prioritate de investitii se vor depune exclusiv prin aplicatia electronica MySMIS,www.fonduri-ue.ro/mysmis. Ca element de noutate, comparativ cu fondurile alocate in anii trecuti, a fost introdusa obligatia solicitantului de a demonstra ca are capacitatea financiara de a implementa proiectul.

Alte articole:   Românii stabiliţi în Spania vor putea avea dublă cetățenie. Acordul va fi semnat în iulie

Mai multe informatii, lista Codurilor CAEN si modelul cererii de finantare se gasesc pe pagina aferenta programului la nivelul Regiunii Centru, Prioritatea de Investitii  2.1 sau pe www.inforegio.ro.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate