Ion Rareș, pe podiumul mondial la TIR

Ion Rareș, pe podiumul mondial la TIR

rares ionRomânii au debutat cu dreptul la Campionatele Mondiale Universitare de tir. Trăgătorii tricolori au obţinut o medalie de argint şi una de bronz la turneul  de la Al Ain, din Emiratele Arabe Unite.

România a obţinut argintul mondial în competiţia pe echipe în proba de pistol liber, cu un total de 1612 puncte. Din echipă au făcut parte: Alexandru Saucă 548 puncte, Ion Rareș 543 puncte și Vlad Săcăleanu 521 puncte. Alexandru Saucă, legitimat la Sportiv Politehnica Iași, și Vlad Săcăleanu, de la Clubul Sportiv Steaua București, sunt antrenați de Ioan Săcăleanu, iar Ion Rareș, de la Clubul Sportiv Universitar Brașov, este antrenat de Cristina Bălan.

Alte articole:   Reguli noi de colectare a ambalajelor în zonele turistice

Tot în aceeași probă, la individual, Alexandru Saucă a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului, cu un total de 168,8 puncte, în timp ce Ion Rareș a terminat pe locul 6, cu un total de 111 puncte.

Acestea au fost primele medalii obținute de tirul românesc după o lungă perioadă de absență de la acest gen de competiție.

În proba feminină de pușcă aer comprimat, Laura Ilie s-a clasat pe locul 18 cu un total de 410,3 puncte. Laura Ilie, de la Clubul sportiv Dinamo București, este antrenată de Olimpiu Marin.

Turneul mondial universitar se încheie duminică.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate