Introducerea testelor grilă la Bacalaureat și Evaluare Națională, amânată cu un an

Introducerea testelor grilă la Bacalaureat și Evaluare Națională, amânată cu un an

Subiectele grilă nu vor fi aplicate la examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională de anul acesta, au precizat reprezentaţii Ministerului Educaţiei Naționale .

Reprezentanții sindicatelor, părinților și elevilor, care nu susțin introducerea testelor grilă la Bacalaureat și Evaluare Națională 2019, au avut o întâlnire, vineri, cu ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb, care a decis retragerea de pe site-ul ministerului a modelor de subiecte la matematică și română la BAC 2019 și Evaluare Națională, anunțând consultări cu toate părțile implicate.

În urma întâlnirii organizate la sediul MEN, cei prezenţi au solicitat în unanimitate ca examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat din anul şcolar 2018-2019 să se desfăşoare în aceleaşi condiţii, fără a se modifica structura subiectelor propuse.

„Am solicitat consultări cu sindicatele din învăţământul preuniversitar, cu Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi, cu Consiliul Naţional al Elevilor, cu cadrele didactice, pentru a lua cea mai bună decizie în ceea ce priveşte modul în care copiii noştri vor trece cu bine, în acest an şcolar, Evaluarea Naţională, respectiv examenul de Bacalaureat. Am ajuns la concluzia ca în timpul jocului nu se schimbă regulile. De aceea, în acest an şcolar nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte”, a declarat doamna Rovana Plumb, ministru interimar al Educaţiei.

Amintim că Ministerul Educației a modificat, fără nicio dezbatere publică, structura subiectelor la examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională, chiar de anul acesta, în condițiile în care legislația prevede că examenele nu pot fi modificate pentru anul școlar în curs.

Alte articole:   Săptămâna Patimilor. Ce simbolizează fiecare zi

Ministerul Educației a publicat, în weekend, noi modele de subiecte pentru examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională de clasa a VIII-a din 2019, după același format de subiecte ca în anul școlar anterior.

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!